Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δούρου: Ο ρόλος των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμος και καταλυτικός

Δούρου: Ο ρόλος των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμος και καταλυτικός
"Ζητούμενο είναι η αποτελεσματικότητα της πολιτικής και όχι τα εύκολα λόγια του αέρα προς εντυπωσιασμό», τονίζει η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρ. Δούρου
Το ρόλο της διαπεριφερειακής συνεργασίας ως μοχλού βιώσιμης ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου, περιγράφει σε άρθρο της στην εφημερίδα Kontra News της Κυριακής, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρ. Δούρου, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη στην Κεφαλονιά για την υλοποίηση της δωρεάς των 5 εκατομμυρίων ευρώ για τις ζημιές που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός του 2014.
Στο άρθρο της η κ.Δούρου μεταξύ άλλων τονίζει πως «η υπόσχεση οικονομικής ενίσχυσης 5 εκατομμυρίων ευρώ, στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά «θα παρέμενε ακόμη στα χαρτιά αν η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας δεν είχε προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που ήσαν η προϋπόθεση για να μεταφραστεί η σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, σε έμπρακτη αλληλεγγύη».
 Η ενίσχυση με 5 εκατομμύρια ευρώ της Κεφαλονιάς, όπως και εκείνη με 2.8 εκατομμύρια της Μυτιλήνης, εντάσσονται σε μια ευρύτερη στρατηγική διαπεριφερειακής συνεργασίας που εδράζεται σε τρεις πυλώνες: της αλληλεγγύης, της αμοιβαιότητας, της συνεργασίας».
Υπογραμμίζει δε, πως «το κοινωνικό πρόσημο, η σύνδεση δηλαδή της ανάπτυξης με τα προτάγματα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας είναι η sine qua non προϋπόθεση για να υπερβεί ο τόπος τα σημερινά, οικονομικά, αδιέξοδα, και να εισέλθει στη φάση της οικονομικής ανάταξης».
Σύμφωνα με την κ. Δούρου, «ο ρόλος των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμος και καταλυτικός, χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, ως βαθμίδων διοίκησης που βρίσκονται κοντύτερα στον πολίτη και τα προβλήματά του - είναι σε θέση να τα αφουγκραστούν καλύτερα και να συμβάλλουν στην επίλυσή τους.
Ειδικά μάλιστα σήμερα που, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το ζητούμενο είναι η αποτελεσματικότητα της πολιτικής και όχι τα εύκολα λόγια του αέρα προς εντυπωσιασμό».
•Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει, «εντάσσεται η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Αττικής στην Κεφαλονιά, η οποία επισφραγίζει την υλοποίηση, όχι πλέον απλά μιας... υπόσχεσης, αλλά ενός χρέους.
Χρέους αλληλεγγύης αλλά και χρέους ευθύνης.
Απέναντι στους Κεφαλονίτες αλλά και απέναντι σε όλους τους πολίτες».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης