Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Κύπρο ο Ν. Κοτζιάς εν μέσω έντασης με την Τουρκία – Συνάντηση με Αναστασιάδη για το Κυπριακό

Στην Κύπρο ο Ν. Κοτζιάς εν μέσω έντασης με την Τουρκία – Συνάντηση με Αναστασιάδη για το Κυπριακό
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη θα έχει σήμερα στις 10:00 το πρωί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Ν.Κοτζιάς προκειμένου Αθήνα και Λευκωσία να συντονίσουν το βηματισμό και τη στρατηγική τους για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο Κυπριακό.
Στη συνέχεια ο κ.Κοτζιάς θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου με βασικό θέμα το Κυπριακό.
Την ίδια στιγμή και όπως μεταδίδουν τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, στα κατεχόμενα θα βρεθεί σήμερα και ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, M. Cavusoglu και ενώ η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση στην Κύπρο αναφορικά με τη γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ για την έρευνα υδρογονανθράκων.
Σημειώνεται ότι η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για δέσμευση μέρους των θαλάσσιων οικοπέδων 4,5,6 και 7 της ΑΟΖ για τους επόμενους πέντε μήνες.
Η Λευκωσία εκτιμά πως πρόκειται για κίνηση άνευ ουσιαστικού περιεχομένου, αφού σε αυτή την περιοχή δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα. 
Όπως αναφέρεται η παράνομη NAVTEX της Τουρκίας έχει ισχύ ως τις 16 Δεκεμβρίου 2017, καθώς είναι γνωστό πως στη συγκεκριμένη περιοχή προγραμματίζονται έρευνες από ξένες εταιρείες με άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2018. 
Η Κύπρος σκοπεύει να εκδώσει αντι - NAVTEX καταγγέλλοντας την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης