Πυρά ΓΣΕΕ κατά Τσίπρα: Δεν έχουμε αντοχές για άλλη κοροϊδία

Πυρά ΓΣΕΕ κατά Τσίπρα: Δεν έχουμε αντοχές για άλλη κοροϊδία
Ο πρωθυπουργός παρουσίασε μια εικόνα για την αγορά εργασίας που απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα αναφέρει η ΓΣΕΕ
Πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η ΓΣΕΕ, η οποία με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο υπ. Εργασίας, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αντοχές για άλλη κοροϊδία και επικοινωνιακά τερτίπια.
«Ο πρωθυπουργός παρουσίασε μια εικόνα για την αγορά εργασίας που απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα, επιχειρώντας να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο.
Ο κ. Τσίπρας μίλησε για μείωση της ανεργίας, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι όποιες προσλήψεις γίνονται, αυτές αφορούν ευέλικτες μορφές απασχόλησης με μισθούς πείνας, όταν κάθε ελληνική οικογένεια βιώνει το τραγικό πρόβλημα που αρνείται να δει ο Πρωθυπουργός, όταν η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις» τονίζει η ΓΣΕΕ, υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη μείωση της ανεργίας, την ίδια στιγμή που 7 στους 10 νέους μεταναστεύουν στο εξωτερικό αναζητώντας εργασία, την ίδια στιγμή που παρά τις δεσμεύσεις της δεν αποκατέστησε ποτέ τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ αντιθέτως άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στις ομαδικές απολύσεις».
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τους εργαζόμενους με μπλοκάκια, η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας προέβη στις σχετικές ανακοινώσεις, ενώ αρνείται να καταργήσει τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας που τροφοδοτούν την ψευδή αυτοαπασχόληση.
Επισημαίνει μάλιστα ότι ενώ η αντιμετώπιση της ψευδούς αυτοαπασχόλησης τέθηκε ως προτεραιότητα στον Οδικό Χάρτη για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και της ψευδώς δηλωμένης εργασίας με επιμονή και της ΓΣΕΕ, το Υπουργείο δεν έχει συγκροτήσει ακόμα το αρμόδιο τριμερές όργανο και οι συζητήσεις δεν έχουν για μία ακόμα φορά ξεκινήσει.
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, όσο δεν αλλάζουν ρητά και καθαρά οι ρυθμίσεις που ενισχύουν την ευελιξία στην παροχή της εργασίας, τότε τα όποια μέτρα, όπως η επιδότηση των εργοδοτών για την "αποκάλυψη" των εργαζομένων σε αυτούς με ψευτοσυμβάσεις έργου ή ανεξαρτήτων υπηρεσιών, θα είναι αποσπασματικά, ενώ τα μέτρα απόδοσης ασφαλιστικών εισφορών δεν θα πείσουν ποτέ ότι δεν έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα.
«Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και οι εργαζόμενοι είναι όμηροι της απορρυθμισμένης εργατικής νομοθεσίας.
Ας γίνει επιτέλους αντιληπτό ότι δεν έχουμε αντοχές για άλλη κοροϊδία, δεδομένου ότι με την επικαιροποίηση του 3ου Μνημονίου του Μαΐου 2017 η Κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευση όχι βέβαια να βελτιώσει, αλλά να κωδικοποιήσει την εργατική νομοθεσία, όπως είναι ακριβώς αυτή τη στιγμή, δηλαδή απορρυθμισμένες, καθιστώντας τις άθλιες αυτές διατάξεις μόνιμες» τονίζει η ΓΣΕΕ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS