Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο ο Παυλόπουλος – Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται την πατρίδα και την ανθρωπιά

Σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο ο Παυλόπουλος – Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται την πατρίδα και την ανθρωπιά
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προσφέρουν με ανθρωπιά στην προσφυγική τραγωδία είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου.
Σε δηλώσεις του χθες από την Χίο ο κ.Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον διπλό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ο οποίος όπως είπε, συνίσταται την υπεράσπιση της πατρίδας αλλά και της ανθρωπιάς.
Μιλώντας στο πλήρωμα του ναρκοθηρευτικού πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, «Ευρώπη» ο κ.Παυλόπουλος τόνισε την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας ότι τα στελέχη τους είναι έτοιμα να προασπίσουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά και να προσφέρουν με ανθρωπιά στην προσφυγική τραγωδία, την οποία καλείται να διαχειριστεί η πατρίδα.
«Το όνομα του πλοίου σας, το λένε "Ευρώπη".
Και αυτός ο συμβολισμός έχει μέσα του όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία δείχνουν πόσο σημαντικό είναι αυτό το οποίο κάνετε.
Και πως οφείλουμε όλοι οι Έλληνες, ως Έλληνες, αλλά και ως Ευρωπαίοι, αλλά και οι εταίροι μας, να αναγνωρίζουμε την αποστολή σας.
Ιδίως αυτό το οποίο κάνετε αυτή την ώρα.
Διότι παράλληλα με τα άλλα καθήκοντα, συμμετέχετε στον αγώνα της προσφυγικής τραγωδίας, αποδεικνύοντας πως ένα πολεμικό σκάφος μπορεί να προφυλάσσει τα σύνορα, αλλά και να υπηρετεί τον άνθρωπο, που είναι στην καρδιά του ευρωπαϊκού και ελληνικού πολιτισμού.
Είναι ένας σπάνιος συνδυασμός που όταν οι καιροί αλλάξουν, όταν η ειρήνη έρθει ξανά στην περιοχή, όταν δεν χρειάζεται άνθρωποι να διασχίσουν το Αιγαίο για να σώσουν τη ζωή τους, όταν δεν θα πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο, τότε να θυμάστε πόσο σημαντικές ήταν αυτές οι στιγμές που βιώσατε σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης