Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καλαντώνης (Eurobank): Έντονο το ενδιαφέρον από τα funds για την απόκτηση επιχειρήσεων

Καλαντώνης (Eurobank):  Έντονο το ενδιαφέρον από τα funds για την απόκτηση επιχειρήσεων
Ο Θεόδωρος Καλαντώνης  ανέφερε ότι funds του εξωτερικού  με κερδοσκοπικό  προφίλ αλλά  και με  μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα «σκανάρουν» την Ελλάδα  διότι όλες οι αξίες είναι υποτιμημένες
Οι τράπεζες θα αλλάξουν τακτική έναντι  των επιχειρήσεων που  δεν εξυπηρετούν  τα δάνεια  τους τόνισε ο Θεόδωρος Καλαντώνης, Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος & Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Eurobank, κ. Θεόδωρος  Καλαντώνης, μιλώντας  σε ημερίδα του ΤΕΕ για  τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Ανέφερε  ότι οι τράπεζες μέχρι  πρότινος έκαναν  ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων  έχοντας  ως βάση  τα  οικονομικά  της εταιρείας ενώ τώρα  θα γίνεται  με βάση τον μετασχηματισμό της εταιρείας που σκοπό  έχει  την αναζήτηση νέων μετόχων  που μπορεί  να είναι Έλληνες ενδιαφερόμενοι ή funds του εξωτερικού.
Ο  Θεόδωρος Καλαντώνης ανέφερε ότι funds του εξωτερικού με κερδοσκοπικό  προφίλ αλλά  και με  μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα «σκανάρουν» την Ελλάδα  διότι όλες οι αξίες είναι υποτιμημένες.
Πρόσθεσε  ότι  από τη  στιγμή που η Ελλάδα  θα μπει στην  κανονικότητα  θεωρεί  ότι το ενδιαφέρον των ξένων  θα  είναι πιο  μαζικό. 
Ο κ. Καλαντώνης επανέλαβε ότι η επιχειρηματική αναδιάρθρωση είναι πρώτης προτεραιότητας για την Eurobank καθώς είναι ο μόνος τρόπος να γίνει η εταιρεία βιώσιμη και ελκυστική προς τους  επενδυτές.
«Γίνονται πολλά στον τομέα αυτό αλλά δεν γίνονται όσα  θα θέλαμε.» τόνισε  χαρακτηριστικά. 
Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι πυρήνες ανάπτυξης της ελληνικής Οικονομίας. 
Για  τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ο κ Καλαντώνης είπε ότι είναι μία  καλή ευκαιρία  για όλους  να ρυθμίσουν τα χρέη τους και εξέφρασε  την ελπίδα η  πρωτοβουλία  να  στεφθεί   με επιτυχία.
Ο ίδιος επισήμανε ότι η Ελλάδα  εμφανίζεται στην  πρώτη  θέση αναφορικά με τα εξυπηρετούμενα δάνεια  καθώς αντιπροσωπεύουν το 60% του ΑΕΠ όταν η Ιταλία με ανάλογα  προβλήματα το ποσοστό των μη  εξυπηρετούμενων δανείων ανέρχεται   στο 17% του ΑΕΠ.  
Στην  Ελλάδα  τα «κόκκινα» δάνεια   φθάνουν τα 110  δισ  ευρώ   όταν  ο συνολικός  αριθμός του  διαμορφώνεται σε 220 δισ  ευρώ.
Πρέπει  να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα υπογράμμισε  ο κ. Καλαντώνης και διευκρίνισε  ότι έχουμε υποχρέωση  έναντι της  οικονομίας έναντι των 50% των δανειοληπτών  που πληρώνουν, έναντι των μετόχων και των καταθετών.

 Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr  
 
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης