Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Οι αξιωματούχοι της Fed μόλις προειδοποίησαν για επικείμενη κατάρρευση της Wall Street…

Phoenix Capital: Οι αξιωματούχοι της Fed μόλις προειδοποίησαν για επικείμενη κατάρρευση της Wall Street…
Αλλά πριν πανικοβληθεί κανείς, η Janet Yellen φάνηκε να διαβεβαιώνει ότι η Fed είναι έτοιμη να σταματήσει οποιαδήποτε οικονομική κρίση...
Κόντρα στις δηλώσεις που πραγματοποιούσαν για να τονώσουν την χρηματιστηριακή αγορά, τρεις εξέχοντες αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. (Federal Reserve, Fed) μίλησαν για πρώτη φορά για επικείμενη διόρθωση στη Wall Street, με λίγους επενδυτές να «πιάνουν το μήνυμα».
Όπως αναφέρει σε σημείωμά της η «αρκούδα» (bear) των αγορών Phoenix Capital, εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια η Fed, εκτός από την πολιτική μηδενικών επιτοκίων και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων, φρόντισε να παρεμβαίνει όποτε οι αγορές μετοχών έπαιρναν την κατιούσα, προαναγγέλλοντας μία σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Μάλιστα, ορισμένοι δε δίσταζαν να επικαλούνται και τις ιστορικά υψηλές επιδόσεις της Wall για να αποδείξουν την «επιτυχημένη» πολιτικής τους.
Ωστόσο, μέσα στον Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 27 του μήνα, ο αντιπρόεδρος της Fed Stanley Fischer, η πρόεδρος Janet Yellen και ο επικεφαλής της Fed του Σαν Φραντσίσκο, John Williams, έκαναν επίσημα λόγο για «υπερτιμημένη» αγορά μετοχών, παραδεχόμενοι πως επίκειται διόρθωση.
«Οι δηλώσεις ήρθαν την ίδια ημέρα.
Αλλά πριν πανικοβληθεί κανείς, η Janet Yellen φάνηκε να διαβεβαιώνει ότι η Fed είναι έτοιμη να σταματήσει οποιαδήποτε οικονομική κρίση.
Έκανε επίσης μια τολμηρή πρόβλεψη: ότι μια άλλη οικονομική κρίση που μοιάζει με εκείνη του 2008 δεν είναι πιθανό "να εμφανιστεί στη ζωή μας"», αναφέρει η Phoenix Capital, κλείνοντας με την αγαπημένη της πρόβλεψη:
Μία κατάρρευση έρχεται…


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης