Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Πολιορκητικός κριός της ΝΔ η Δικαιοσύνη για να πλήξει την αξιοπιστία της κυβέρνησης

Κατρούγκαλος: Πολιορκητικός κριός της ΝΔ η Δικαιοσύνη για να πλήξει την αξιοπιστία της κυβέρνησης
Εξακολουθεί να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε δικαστές και στη ΝΔ είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι η ΝΔ χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη ως πολιορκητικό κριό προκειμένου να πλήξει την αξιοπιστία της κυβέρνησης διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ.Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
«Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το θέμα της Δικαιοσύνης ως πολιορκητικό κριό, για να πλήξει την αξιοπιστία της κυβέρνησης, ενώ η πολιτική της - από την εποχή που ήταν κυβέρνηση μέχρι και τώρα - ήταν εντελώς διαφορετική στο πεδίο αυτό από αυτή που θέλει να εμφανίσει» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Κατρούγκαλος.
«Όπως είναι το σύστημα ανάδειξης της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ανέκαθεν επέτρεπε το συγχρωτισμό με εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας και είχε κατά κόρον χρησιμοποιηθεί από τα κόμματα του δικομματισμού και ιδιαίτερα τη ΝΔ.
Η μετάβαση ανώτατων δικαστικών απευθείας από την έδρα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι μόνο ένα από τα παραδείγματα της εργαλειακής χρησιμοποίησης της Δικαιοσύνης εκ μέρους της ΝΔ.
Πρόσφατα ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε στην ΚΕΔΕ την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πολύ πριν αυτή ανακοινωθεί και διαρρεύσει στις εφημερίδες.
Τι σημαίνει αυτό, παρά ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε δικαστές και τη ΝΔ;
Θα έχει δίκιο να πει κανείς ότι αυτά είναι μεμονωμένα φαινόμενα.
Πράγματι, ελάχιστοι είναι αυτοί οι δικαστές που δέχονται να γίνουν συνεργοί - και άρα επίορκοι - με κόμματα που θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, αναφέροντας ότι «σήμερα έχουμε μία προσπάθεια της ΝΔ να χρησιμοποιήσει εργαλειακά όσους, ελάχιστους, δικαστές θέλουν να έχουν αυτό το ρόλο».
«Πρόκειται από την άλλη για το ζήτημα του συνολικού προσανατολισμού της Δικαιοσύνης, όπου πάντοτε έχουμε μία σύγκρουση μεταξύ μίας προοδευτικής και μίας συντηρητικής ερμηνείας» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος χαρακτήρισε απόλυτα σωστή όλη την κριτική που έχει ασκηθεί για την υπόθεση της Ηριάννας.
«Οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να κρίνονται, απλώς όταν η κριτική γίνεται από εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας, πρέπει να είναι προσεκτική, για να μην δίνεται η εντύπωση ότι πρέπει να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη.
Επί του προκειμένου, υπάρχουν δύο θέματα.
Το ένα είναι η στάθμιση της ασφάλειας και το άλλο οι ελευθερίες μας.
Ελευθερία χωρίς ασφάλεια και ασφάλεια χωρίς ελευθερία ουσιαστικά δεν αποτελούν επιλογές που κάποιος μπορεί να επιδοκιμάσει.
Είναι πράγματι - με βάση όσα έχουν δημοσιοποιηθεί - απορίας άξιο πώς με τόσο σαθρό αποδεικτικό υλικό και τόσο προφανή υποστήριξη του αντιθέτου, καταλήξαμε στην απόφαση αυτή.
Ελπίζω στο μέλλον, να αναθεωρηθεί» είπε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης