Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Διευρύνθηκε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Μάιο 2017 - Στα 30,1 δισ. ευρώ

Ευρωζώνη: Διευρύνθηκε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Μάιο 2017 - Στα 30,1 δισ. ευρώ
Για το δωδεκάμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάιο, το πλεόνασμα του ισοζυγίου διαμορφώθηκε στο 3,2% του ΑΕΠ
Περαιτέρω ενίσχυση κατέγραψε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συνλλαγών της Ευρωζώνης τον Μάιο του 2017, παραμένοντας για ακόμα έναν μήνα σε αυξημένα επίπεδα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σημερινά (20/7) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσίασε πλεόνασμα ύψους 30,1 δισ. ευρώ, έναντι 23,5 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Υπενθυμίζουμε ότι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αφορά την ισορροπία μεταξύ των αγαθών και των εισοδημάτων εντός της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, για το δωδεκάμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάιο, το πλεόνασμα του ισοζυγίου διαμορφώθηκε στο 3,2% του ΑΕΠ, έναντι 3,5% έναν χρόνο νωρίτερα.
Οι εμπορικές ανισορρπίες εντός του νομισματικού μπλοκ έχουν γίνει πρόσφατα ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, με την πλευρά της Ουάσινγκτον να κατηγορεί το Βερολίνα ότι χρησιμοποιεί το υποτιμιμένο ευρώ για την εκμετάλλευση των εμπορικών εταίρων.
Σημειώνεται ότι η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης και είναι υπεύθυνη για τα τρία τέταρτα των εμπορικών πλεονασμάτων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης