Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ποιοι επιτέθηκαν στο Στουρνάρα στο Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ και η απάθεια Υποδιοικητών

Ποιοι επιτέθηκαν στο Στουρνάρα στο Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ και η απάθεια Υποδιοικητών
Το μέλος του Γενικού Συμβουλίου που δηλώνει διεύθυνση τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και η νέα λογική στην επιλογή των μελών 
Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ κυβέρνησης και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος μετά την οξεία αντιπαράθεση στην τελευταία συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου όπου ο κ. Στουρνάρας δέχτηκε τα πυρά τριών συμβούλων που έχουν τοποθετηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα των κ.κ. Σκορίνη, Οκταποδά και Αρμάγου.
Οι τρεις ζήτησαν το λόγο από το διοικητή για τις δηλώσεις που έκανε στη Wall Street Journal επικρίνοντάς τον και ισχυριζόμενοι ότι λειτουργεί υπονομευτικά στην προσπάθεια εξόδου της χώρας στις αγορές.
Ο κ. Στουρνάρας σύμφωνα με πληροφορίες σήκωσε το γάντι απατώντας ότι θα μιλάει όποτε θέλει ο ίδιος όταν κρίνει πως αυτό είναι προς το συμφέρον της χώρας, όπως έκανε άλλωστε και το 2015 όπου προειδοποιούσε για το αδιέξοδο και τους κινδύνους της πολιτικής που ακολουθούσε η κυβέρνηση Τσίπρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τρία μέλη του Γενικού Συμβουλίου ήταν απόλυτα ευθυγραμμισμένα με τις διαρροές κυβερνητικών στελεχών για δυσφορία λόγω των δηλώσεων Στουρνάρα και κατ ουσίαν λειτούργησαν ως τοποτηρητές του κυβερνώντος κόμματος.
Αυτό όμως που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι οι δύο Υποδιοικητές ο κ. Μουρμούρας και ο κ. Μητράκος απέφυγαν να πάρουν θέση στην αντιπαράθεση και περιορίστηκαν σε ρόλο παρατηρητή.
Και προκαλεί εντύπωση ειδικά η στάση Μουρμούρα ο οποίος προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία αλλά θεωρείται του περιβάλλοντος Κώστα Καραμανλή.
Ο κ. Μητράκος, από την άλλη πλευρά, αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η μη εμπλοκή του μπορεί να θεωρηθεί ως άλλοθι μη εμπλοκής στην αντιπαράθεση.
Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος ορίζονται μέλη τα οποία δεν εκπροσωπούν παραγωγικούς φορείς όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
Έτσι στη λήξη της θητείας των κ.κ. Ανδρέαδη του Συνδέσμου Τουριστικών επιχειρήσεων και Μυλωνά των Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος είχαμε αντικατάστασή τους από την κα Ιουλία Αρμάγου Χημικό και τον κ. Οκταποδά που είναι στέλεχος της Green Cola.
Βεβαίως, από το Μάρτιο του 2015 στο γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ μετέχει ο κ. Νικόλαος Σκορίνης υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με θητεία στο εμπόριο ως ιδιοκτήτης καταστήματος μουσικών ειδών και βιβλιοπωλείου και συγγραφέας μυθιστορημάτων.
Δεν είναι γνωστό αν κατέχει πτυχίο ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Τράπεζα της Ελλάδος έχει δηλώσει ως Διεύθυνση Κατοικίας τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης