Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Δεν είπαμε ψέματα, κάναμε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό τον Ιούλιο του 2015

Κατρούγκαλος: Δεν είπαμε ψέματα, κάναμε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό τον Ιούλιο του 2015
Δώσαμε έναν αγώνα με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσαμε υποστήριξε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ
Την θέση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είπε ψέματα κατά την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης της απλά αναγκάστηκε να συμβιβαστεί τον Ιούλιο του 2015 καθώς η εναλλακτική θα ήταν καταστροφή για την χώρα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
«Δεν λέμε διαφορετικά πράγματα από ότι λέγαμε τον Ιανουάριο.
Απλώς αναγκαστήκαμε να κάνουμε ένα αναγκαστικό συμβιβασμό τον Ιούλιο.
Είχαμε υπερτιμήσει το βαθμό λειτουργίας της Δημοκρατίας στην Ε.Ε.
Είχαμε υποτιμήσει ότι υπήρχε η βούληση από τους πιο ακραίους κύκλους –αυτούς που εκφράζονται κυρίως μέσω του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών – να φτάσουν μέχρι την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας για να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Κατρούγκαλος.
«Δεν θεωρώ ότι είπαμε ψέματα.
Θεωρώ ότι δώσαμε έναν αγώνα με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσαμε, ενδεχομένως με πολλές αδυναμίες, και όταν είδαμε ότι αν συνεχίζαμε σε αυτή τη σωστή γραμμή η εναλλακτική θα ήταν η καταστροφή για τη χώρα κάναμε ένα συμβιβασμό» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος ερωτηθείς για τα όσα υποστηρίζει ο Γιάννης Βαρουφάκης, είπε ότι «εφάρμοζε την πολιτική μας, δεν εφάρμοζε δική του πολιτική».
«Προσωπική μου άποψη είναι ότι το πρώτο διάστημα επικοινωνιακά βοήθησε.
Το πρόβλημα που είχε ο κ. Βαρουφάκης στη συνέχεια είναι ότι αποσυνδέθηκε εντελώς από τους άλλους υπουργούς οικονομικών» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος.
Ερωτηθείς για την εισβολή του Ρουβίκωνα στη Βουλή ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι «ο τρόπος που έγινε η διαμαρτυρία με ειρηνικό τρόπο, είναι στο πλαίσιο της συνταγματικής ελευθερίας έκφρασης».
«Θεωρώ ότι η αστυνομία έπραξε ορθά.
Η φρουρά έπρεπε να έχει εξασφαλίσει ότι κανείς δεν μπαίνει στη Βουλή χωρίς έλεγχο» είπε ο κ.Κατρούγκαλος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης