Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Ολέθριες οι επιπτώσεις που προκάλεσε το ασφαλιστικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ

Βρούτσης: Ολέθριες οι επιπτώσεις που προκάλεσε το ασφαλιστικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ
Ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ δήλωσε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν κατά 113%, μέσα σε 2,5 χρόνια
Για «τραγική επιβεβαίωση των ολέθριων επιπτώσεων που προκάλεσε το ασφαλιστικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στα στοιχεία της δεύτερης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του ΚΕΑΟ.
Επικαλούμενος τα στοιχεία της έκθεσης, ο κ. Βρούτσης σημειώνει ότι «ο αριθμός των οφειλετών σήμερα αγγίζει τους 802.402, οι οποίοι χρωστούν το ιλιγγιώδες ποσό των 23,320 δισ. ευρώ».
«Συγκρίνοντας την εικόνα των ληξιπροθέσμων στο ΚΕΑΟ το 2014, με την αντίστοιχη σημερινή, η συνολική αύξηση των ληξιπροθέσμων μέσα σε 2,5 χρόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εκτινάχθηκε κατά 113 %» αναφέρει ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι η εικόνα «είναι ακόμη χειρότερη, καθώς ληξιπρόθεσμα ύψους δισ. ευρώ σκόπιμα αποκρύπτονται, χωρίς να έχουν μεταφερθεί και καταγραφεί στο ΚΕΑΟ, όπως θα έπρεπε, δημιουργώντας έτσι μια κρυφή “μαύρη τρύπα” ληξιπροθέσμων».
Ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. χαρακτηρίζει «αποκαλυπτικά» και τα ευρήματα της Έκθεσης, σχετικά με τα στοιχεία των ρυθμίσεων (ενεργές, ολοκληρωμένες, απωλεσθείσες) για τους οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ.
Όπως επισημαίνει, από τους 77.227 οφειλέτες, που εντάχθηκαν στο Ν.4321/2015, με οφειλές ύψους 3,275 δισ. ευρώ, οι 42.979 με οφειλές ύψους 1,98 δισ. ευρώ απεντάχθηκαν, δηλαδή, τα 2/3 των οφειλών, εξέπεσαν της ρύθμισης για τις “100 δόσεις”».
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός, ότι αρχικά οι προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση ήταν διαφορετικές, ενώ στη συνέχεια «μεταβλήθηκαν προς το δυσμενέστερο από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα οι δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες να αδυνατούν να ανταποκριθούν και τελικά να απωλέσουν τη ρύθμιση».
«Η ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει πλέον εξαντλήσει πολίτες και επιχειρήσεις, με ολέθρια αποτελέσματα» παρατηρεί ο κ. Βρούτσης για να καταλήξει: «Παλινωδίες, σύγχυση, λάθη, παραλείψεις και αδιαφάνεια, έχουν οδηγήσει τους φορολογούμενους πολίτες και ασφαλισμένους σε απόγνωση και το ασφαλιστικό στον αέρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης