Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Με νομικές κυρώσεις προειδοποιεί την Πολωνία η ΕΕ για το νόμο κατά της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης

Reuters: Με νομικές κυρώσεις προειδοποιεί την Πολωνία η ΕΕ για το νόμο κατά της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης
Η ΕΕ ανησυχεί για το ενδεχόμενο ο νέος νόμος να περιορίζει την ανεξαρτησία των δικαστών και να παραβιάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία 
Με νομικά μέτρα κατά της Πολωνίας απειλεί η ΕΕ τη Βαρσοβία, σε περίπτωση που περάσει τους νόμους που περιορίζουν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποίησε το πλαίσιο νομικών ενεργειών μετά τις μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα της Πολωνίας, ενώ με επιστολή της ενημέρωση της συντηρητική κυβέρνηση ότι μέσα σε διάστημα ενός μηνός θα πρέπει να κάνει γνωστές τις περεταίρω προθέσεις της.
Οι Ευρωπαίοι επίτροποι αποφάσισαν την ενεργοποίηση της σχετικής διαδικασίας (infringement procedure) σε σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη (26/7) αναμένοντας την έκδοση του νέου δικαστικού νόμου στην Πολωνία.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανησυχεί για το ενδεχόμενο ο νέος νόμος να περιορίζει την ανεξαρτησία των δικαστών, αλλά και να παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Το ενδιαφέρον της επιτροπής προκάλεσαν οι αλλαγές στα ηλικιακά όρια σύνταξης για τις γυναίκες δικαστές (60 ετών) και για τους άντρες (65 ετών).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης