Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Και οι δικαστές πρέπει να υποβάλλουν δήλωση «πόθεν έσχες»

Παπαδημούλης: Και οι δικαστές πρέπει να υποβάλλουν δήλωση «πόθεν έσχες»
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει στο twitter την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το αίτημα των καναλαρχών να μην υποβάλλουν «πόθεν έσχες»
Στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει το αίτημα των καναλαρχών να μην υποβάλλουν «πόθεν έσχες» σχολιάζει στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Το ΣτΕ είπε "όχι" στο αίτημα των καναλαρχών να μην υποβάλλουν "πόθεν έσχες".
Να υποβάλλουν όμως και οι ίδιοι οι δικαστές. Όχι δυο μέτρα κ σταθμά» γράφει χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι οι καναλάρχες, οι μέτοχοι, οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι, οι εταίροι, οι γενικοί διευθυντές, οι διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης κάθε μορφής επιχειρήσεων ή εταιρειών, που κατέχουν άδεια λειτουργίας ή εν γένει έχουν την εκμετάλλευση τηλεοπτικών σταθμών, ελεύθερης λήψης, ζητούσαν να ανασταλεί προσωρινά η υποχρέωση υποβολής δηλώσεων πόθεν, αλλά και να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις.
Μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για περιορισμό της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων των μέσων μαζικής ενημέρωσης και για ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη που θα υποστούν, σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση ακύρωσης που έχουν καταθέσει για το ίδιο θέμα και εκκρεμεί.
Η επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ (με πρόεδρο την σύμβουλο Επικρατείας Μαργαρίτα Γκορτζολίδου και εισηγήτρια την πάρεδρο Ευσταθία Σκούρα) απέρριψε το αίτημα των καναλαρχών επισημαίνοντας ότι η ζημία που επικαλείται η ΕΙΤΗΣΕΕ δεν αφορά τα μέλη της αλλά τρίτα πρόσωπα, όπως είναι μέτοχοι, εταίροι, κ.λπ., ενώ τα επιχειρήματα περί κίνδυνου βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, περιορισμού της πολυφωνίας, κ.λπ. κρίθηκαν «όλως αόριστα, μελλοντικά και αβέβαια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης