Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τράπεζα της Αγγλίας: Στο 0,25% διατήρησε το βασικό της επιτόκιο - Στο 1,7% η ανάπτυξη το 2017

Τράπεζα της Αγγλίας: Στο 0,25% διατήρησε το βασικό της επιτόκιο - Στο 1,7% η ανάπτυξη το 2017
Η BoE εκτιμά ότι οι μισθοί στη Βρετανία θα υποχωρήσουν κατά -0,5% το τρέχον έτος
Αμετάβλητα διατήρησε σημερα (3/8) για ακόμα μία φορά τα επιτόκιά της η Τράπεζα της Αγγλίας, όπως αναμενόταν από τους περισσότερους αναλυτές, αναθεωρώντας παράλληλα επί τα χείρω τις εκτιμήσεις τις για την ανάπτυξη και του μσιθούς το τρέχον έτος.
Ειδικότερα, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της BoE διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 0,25% με ψύφους 6 υπέρ και 2 κατά, καθώς οι Ian McCafferty και Michael Saunders επέμειναν στην άποψή της για αύξηση κατά +0,25%.
Ωστόσο, η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι η οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας για το 2017 θα διαμορφωθεί στο 1,7% έναντι 1,9% που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις της τον Μάιο, την ίδια στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό για το 2018 διαμορφώθηκε στο 1,6% έναντι 1,7% προηγουμένως.
Παράλληλα, εξαιτίας της πίεσης των νοικοκυριών από τον πληθωρισμό, η Bank of England προβλέπει ότι οι πραγματικοί μισθοί θα υποχωρήσουν κατά -0,5% το τρέχον έτος, ενώ παρά το γεγονός ότι τα μέσα εβδομαδιαία κέρδη θα βελτιωθούν, ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι βραδύτερος απ' ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Οι νέες προβλέψεις αντικατοπτρίζουν την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών από τον Μάιο, καθώς ο ταχύτερος ρυθμός πληθωρισμού υπερβαίνει τα μισθολογικά οφέλη, περιορίζοντας τις καταναλωτικές δαπάνες.
Παρά το γεγονός ότι η τράπεζα θεωρεί ότι η ασθενέστερη στερλίνα και η ισχυρότερη παγκόσμια ανάπτυξη θα ενισχύσουν τις εξαγωγές, η αβεβαιότητα που περιβάλλει τις διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί αρνητικό αντίκτυπο.
Ωστόσο, η BoE δήλωσε επίσης ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπιστούν και ο πληθωρισμός και οι πιέσεις στις εγχώριες τιμές, ενώ πρόσθσε πως αν η οικονομία αναπτυχθεί όπως αναμένεται, το επιτόκιο θα χρειαστεί να αυξηθεί κατά μεγαλύτερο ποσοστό απ' ότι αναμένουν σήμερα οι αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης