Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος: Αύριο 9/8 τα αποτελέσματα α' εξαμήνου - Ισχυρή βελτίωση στα κέρδη περιμένουν οι αναλυτές

Μυτιληναίος: Αύριο 9/8 τα αποτελέσματα α' εξαμήνου - Ισχυρή βελτίωση στα κέρδη περιμένουν οι αναλυτές
Χαμηλότερα χρηματοοικονομικά κόστη, λιγότερες αποσβέσεις και δικαιώματα μειοψηφίας, βελτιώνουν τα κέρδη – Πορεία ρεκόρ αναμένεται από την Αλουμίνιον της Ελλάδος
Αύριο 9/8 πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου η Μυτιληναίος και θα είναι τα πρώτα υπό τη νέα εταιρική δομή, δηλαδή τη συγχώνευση της ΜΕΤΚΑ.
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης η διοίκηση έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών.
Οι αναλυτές περιμένουν σημαντική βελτίωση και ειδικά σε επίπεδο κερδοφορίας, λόγω χαμηλότερου χρηματοοικονομικού κόστους και αποσβέσεων αλλά και μικρότερων δικαιωμάτων μειοψηφίας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών η Αλουμίνιον της Ελλάδος θα είναι ο πρωταγωνιστής σε απόδοση στον όμιλο καθώς η αντιστάθμιση και η ευνοϊκές ισοτιμίες θα στείλουν τα EBITDA σε ύψος ρεκόρ στο εξάμηνο, σύμφωνα με τη Beta.
Αναμένεται αύξηση πωλήσεων 25,7% στα 282 εκατ. ευρώ και 99% αύξηση στα EBITDA στα 73,5 εκατ. ευρώ.
Ο ενεργειακός κλάδος αναμένεται να αυξήσει 34% τις πωλήσεις, ενώ σε επίπεδο ομίλου, οι αναλυτές της Beta περιμένουν μείωση χρηματοοικονομικού κόστους και αποσβέσεων κατά 36,5 εκατ. ευρώ.
Συνολικά η χρηματιστηριακή περιμένει πωλήσεις 732 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 15%, EBITDA 148 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 46% και καθαρά κέρδη 69,3 εκατ. ευρώ αυξημένα άνω του 4%.
Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να ενισχυθούν άνω του 5% και στα 70 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA κατά 47% και στα 148,9 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Euroxx.
Τα EBITDA εκτιμά ότι θα ενισχυθούν κατά 47% και στα 148,9 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές περιμένουν σημαντική βελτίωση στα κέρδη ωθούμενα από τα χαμηλότερα δικαιώματα μειοψηφίας.
Και οι αναλυτές της Euroxx περιμένουν χαμηλότερα χρηματοοικονομικά κόστη και λιγότερες αποσβέσεις.


Γ.Κ.   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης