Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η JP Morgan δεν θα αγόραζε 10ετή ομόλογα πουθενά στον κόσμο

Phoenix Capital: Η JP Morgan δεν θα αγόραζε 10ετή ομόλογα πουθενά στον κόσμο
Όπως αναφέρει η Phoenix Capital το να ακούει μια τέτοια δήλωση από τον οποιονδήποτε διευθύνοντα σύμβουλο τράπεζας να κάνει μια τέτοια δήλωση είναι πραγματικά απίστευτο
Την προσοχή των επενδυτών όσον αφορά την αγορά ομολόγων εφιστά η συμβουλευτική εταιρεία επενδύσεων Phoenix Capital, καθώς μετά την προειδοποίηση του πρώην προέδρου της Fed Alan Greenspan ότι η αγορά ομολόγων είναι μια γιγαντιαία φούσκα που περιμένει να σκάσει, τώρα έρχεται και ο Jamie Dimon, Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, ο οποίος υποστηρίζει ακριβώς το ίδιο.
"Νομίζω ότι οι τιμές των ομολόγων είναι υψηλές", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co. σε συνέντευξη στο CNBC. "Δεν πρόκειται να το ονομάσω φούσκα, αλλά δεν θα αγόραζα προσωπικά 10ετή χρέη οπουδήποτε στον κόσμο".
Όπως αναφέρει η Phoenix Capital το να ακούει μια τέτοια δήλωση από τον οποιονδήποτε διευθύνοντα σύμβουλο τράπεζας να κάνει μια τέτοια δήλωση είναι πραγματικά απίστευτο.
Αλλά το να το ισχυρίζεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, της μεγαλύτερη τράπεζας στις ΗΠΑ είναι πραγματικά απίστευτο.
Ως σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος, ο Dimon πρέπει να είναι προσεκτικός στις δηλώσεις του (γι 'αυτό και αρνήθηκε να ονομάσει τα ομόλογα "φούσκα").
Ωστόσο δέχεται ανοιχτά ότι όταν πρόκειται για την προσωπική του περιουσία, δεν θα αγόραζε 10ετη ομόλογα πουθενά στον κόσμο.
Γιατί αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα;
Τα κρατικά ομόλογα θεωρούνται από τα πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία παγκοσμίως.
Έτσι, αν τα κρατικά ομόλογα είναι σε μια φούσκα, τότε η τιμή κάθε περιουσιακού στοιχείου είναι φούσκα.
Και ακόμα χειρότερα, όταν θα σκάσει η φούσκα των ομολόγων, μιλάμε για όλες τις χώρες (όχι για τις τράπεζες) που θα επηρεαστούν.
Σκεφτείτε τι συνέβη με την Ελλάδα το 2010 ... για όλο τον κόσμο.
Επιπλέον, η φούσκα ομολόγων είναι μεγαλύτερη από ό, τι έχει δει ποτέ ο κόσμος.
Η φούσκα των ενυπόθηκων δανείων ήταν περίπου 14 τρισ. δολάρια σε μέγεθος.
Η φούσκα των ομολόγων είναι ξεπερνά τα 100 τρισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης