Τελευταία Νέα
Διεθνή

A. Μαυρογιάννης: Να επαναληφθούν το ταχύτερο οι συνομιλιές για το Κυπριακό

A. Μαυρογιάννης: Να επαναληφθούν το ταχύτερο οι συνομιλιές για το Κυπριακό
Διαφορετικά «το πολιτικό κεκτημένο των έως τώρα διαπραγματεύσεων κινδυνεύει να χαθεί», εκτιμά ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Α. Μαυρογιάννης
Tο συντομότερο δυνατό πρέπει οι συνομιλίες για το Κυπριακό να επαναληφθούν, δήλωσε ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης», εκτιμώντας ότι  διαφορετικά «το πολιτικό κεκτημένο των έως τώρα διαπραγματεύσεων κινδυνεύει να χαθεί».
Υπογράμμισε ότι πρέπει «μέχρι τον Σεπτέμβριο να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες επανα-ενεργοποίησης των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα και ενδεχομένως να εξετάσουμε εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί άλλη μια συνάντηση υψηλού επιπέδου», υπογραμμίζοντας πως «δεν πρέπει, να αφήσουμε να εκτροχιάσουν τη διαδικασία είτε οι προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, είτε οι εκλογές στην τουρκοκυπριακή κοινότητα».
Κάνοντας αναφορά στη Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα, ο κ. Μαυρογιάννης, σημείωσε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών το βράδυ του δείπνου αποσαφήνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κατάργηση του επεμβατικού δικαιώματος και της μονομερούς επέμβασης παρά μόνο μετά την εφαρμογή της λύσης και αφού περάσουν 15 χρόνια, ενώ για τα τουρκικά στρατεύματα ανέφερε ότι δέχεται ουσιαστική μείωση, αλλά όσα παραμείνουν θα είναι στην Κύπρο εσαεί.
Αυτό, σύμφωνα με τον ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, «ήταν που τίναξε τα πράγματα στον αέρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης