Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Για μαζική φούσκα χρέους προειδοποιεί η NY Fed - Πιο χρεωμένα από το 2007 τα νοικοκυριά των ΗΠΑ

Phoenix Capital: Για μαζική φούσκα χρέους προειδοποιεί η NY Fed - Πιο χρεωμένα από το 2007 τα νοικοκυριά των ΗΠΑ
Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές πιστωτικών καρτών αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο - μια τάση που δεν έχει παρατηρηθεί από το 2009
Στους κινδύνους «φούσκας» που προκύπτουν από την εκτόξευση του χρέους των Αμερικανών καταναλωτών αναφέρεται δημοσίευμα της συμβουλευτικής εταιρείας επενδύσεων Phoenix Capital.
Όπως αναφέρει, ενώ όλοι επικεντρώνονται σε πολιτικά ζητήματα, η Federal Reserve της Νέας Υόρκης δημοσίευσε μια «εκπληκτική» έκθεση σχετικά με την κατάσταση των Αμερικανών καταναλωτών.
Σύμφωνα με την NY Fed, το χρέος του μέσου αμερικανικού νοικοκυριού έχει ανέλθει σε ένα νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας το παλιό ρεκόρ που είχε βρεθεί στο αποκορύφωμα της φούσκας του 2007.


Με απλά λόγια, το μέσο αμερικανικό νοικοκυριό σήμερα είναι πιο χρεωμένο από ό,τι ήταν στα τέλη του 2007: το πρώην αποκορύφωμα μιας μαζικής φούσκας χρέους.
Φυσικά, η αποκάλυψη ότι βρισκόμαστε σε μια μαζική φούσκα χρεών, είναι μόνο η μισή ιστορία, σημειώνει η Phoenix Capital.
Όπως επισημαίνει η συμβουλευτική εταιρεία, το πιο κρίσιμο ζήτημα για όσους θέλουν να επενδύσουν βασισμένοι σε αυτό είναι το πότε θα εκραγεί η φούσκα του χρέους.
Κι εδώ τα κακά νέα… έχουν ήδη αρχίσει, καθώς οι καθυστερήσεις στις πληρωμές πιστωτικών καρτών αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο - μια τάση που δεν έχει παρατηρηθεί από το 2009.
Έτσι τα νοικοκυριά των ΗΠΑ είναι πιο χρεωμένα από ό,τι ήταν στα τέλη του 2007…
Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά.
Έτσι, τι θα συμβεί όταν οι αγορές «ξυπνήσουν» και δουν ότι μία ακόμη μαζική φούσκα χρέους αρχίσει να… σκάει;


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης