Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στο ιστορικό χαμηλό του -0,35% η απόδοση του 2ετούς κρατικού ισπανικού ομολόγου

Στο ιστορικό χαμηλό του -0,35% η απόδοση του 2ετούς κρατικού ισπανικού ομολόγου
Σε ίδιο μήκος κύματος και το αντίστοιχο πορτογαλικό ομόλογο, με την απόδοση να υποχωρεί στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,07%
Στο ιστορικό χαμηλό του -0,35% υποχώρησε σήμερα (17 Αυγούστου 2017) η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου της Ισπανίας, αντικατοπτρίζοντας την ανάκτηση της εμπιστοσύνης από το επενδυτικό κοινό, ύστερα από μία περίοδο βαθιάς ύφεσης.
Σε ίδιο μήκος κύματος και το αντίστοιχο πορτογαλικό ομόλογο, με την απόδοση να υποχωρεί στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,07%.
Η ισπανική οικονομία επεκτάθηκε κατά 0,9% το β' 3μηνο του 2017, ενώ η ανεργία -για το ίδιο χρονικό διάστημα- υποχώρησε στο 17,22%, την ίδια στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους είχε διαμορφωθεί στο 18,75%.
Επιπλέον, αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία μειώθηκε κατά 26.887 άτομα τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, με το συνολικό αριθμό ανέργων να διαμορφώνεται στα 3.335.924 άτομα τον Ιούλιο, σε επίπεδα αντίστοιχα με αυτά στις αρχές του 2009.
Η σταθερή οικονομική ανάπτυξη της Ισπανίας στην εποχή μετά την κρίση έχει δημιουργήσει ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας, με τους οικονομολόγους να αναμένουν επιτάχυνση της οικονομίας κατά 3% το τρέχον έτος.
Βέβαια, παρά τη νέα πτώση, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα παραμένει μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρώπη, ενώ αρκετές από τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι προσωρινής διάρκειας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης