Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Πυρήνα 12 ατόμων πίσω από την επίθεση στη Βαρκελώνη βλέπουν οι Αρχές - Αναζητούνται οι 4

Ισπανία: Πυρήνα 12 ατόμων πίσω από την επίθεση στη Βαρκελώνη βλέπουν οι Αρχές - Αναζητούνται οι 4
Μαροκινός και 34 ετών ο τρίτος συλληφθείς
Την εκτίμηση ότι ένας πυρήνας 12 ατόμων βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και ότι αυτοί ετοίμαζαν επιθέσεις ακόμα και με φιάλες αερίου διατυπώνουν οι Αρχές της Ισπανίας.
Ο Joaquim Forn, Καταλανός κυβερνητικός αξιωματούχος υποστήριξε σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ ότι είναι πιθανό οι δράστες να προχωρούσαν ακόμα και σε επιθέσεις με φιάλες αερίου.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής οι ισπανικές Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη τριών ατόμων αλλά όπως αναφέρεται, ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο κέντρο της Βαρκελώνης εξακολουθεί να παραμένει άφαντος.
«Η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι διακριβώσουμε την ταυτότητα αυτών των ατόμων, να αποδείξουμε και να δείξουμε στη σχέση των διαφόρων προσώπων που ενεπλάκησαν σε αυτήν την επίθεση, από εκείνους που πήραν το φορτηγό μέχρι εκείνους που κατάφεραν να διαφύγουν» είπε ο Forn.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ισπανική εφημερίδα El Pais, από τις μέχρι στιγμής έρευνες της αστυνομία, ο πυρήνας των τρομοκρατών που έκανε τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη και στο Καμπρίλς φέρεται πως αποτελούνταν από 12 άτομα.
Από αυτούς τους 12, οι 5 είναι νεκροί (πρόκειται για την επίθεση στο παραλιακό τουριστικό θέρετρο Καμπρίλς), οι 3 έχουν συλληφθεί και οι 4 εξακολουθούν να αναζητούνται.
Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί οι ισπανικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ακόμα ατόμου, ο οποίος όπως έγινε γνωστό, είναι 34 ετών και μαροκινής καταγωγής.
Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι ένας Ισπανός που γεννήθηκε στη Μελίγια, ισπανική πόλη στο βόρειο Μαρόκο και που συνελήφθη στο Αλκανάρ, 200 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελόνης, σε μία κωμόπολη όπου την περασμένη νύκτα είχε σημειωθεί έκρηξη σε κατοικία, με έναν νεκρό και επτά τραυματίες και ένας Μαροκινός, ο Ντρις Ουκάμπιρ, ο οποίος συνδέεται με την ενοικίαση του φορτηγού που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση της Βαρκελώνης και συνελήφθη στο Ριπόλ, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων βόρεια της Βαρκελώνης.
Στο Ριπόλ συνελήφθη και ο τρίτος ύποπτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης