Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Συνελήφθη και 4ο άτομο για την επίθεση στη Βαρκελώνη – Στους 130 οι τραυματίες

Ισπανία: Συνελήφθη και 4ο άτομο για την επίθεση στη Βαρκελώνη – Στους 130 οι τραυματίες
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται 17 τραυματίες, άλλοι 30 είναι σε σοβαρή κατάσταση
Τη σύλληψη και τέταρτου ατόμου ανακοίνωσαν οι ισπανικές Αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και στη Καμπρίλς που άφησε πίσω της 14 νεκρούς και τουλάχιστον 130 τραυματίες.
Όπως ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 130, εκ των οποίων 17 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άλλοι 30 άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Όπως έγινε γνωστό, οι νεκροί και οι τραυματίες από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα ανήκουν σε 34 διαφορετικές εθνικότητες.
Την ίδια στιγμή με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τον εντοπισμό του οδηγού του λευκού φορτηγού που έσπειρε το θάνατο στη La Rambla, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της El Pais, είναι ο 18χρονος Moussa Oukabir.
«Ψάχνουμε τον Moussa Oukabir, όμως προς το παρόν δεν ξέρουμε αν είναι ο οδηγός του μικρού φορτηγού.
Είναι ο στόχος των ερευνών μας» ανακοίνωσε η αστυνομία μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Telegram.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι πίσω από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα ήταν ένας πυρήνας 12 ατόμων, εκ των οποίων οι 5 έχουν ήδη σκοτωθεί κατά την ανταλλαγή πυρών στο Καμπρίλς, οι 4 έχουν ήδη συλληφθεί και απομένουν άλλοι 3 για να εντοπιστούν.
Εντύπωση προκαλεί το δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο οι τρομοκράτες σχεδίαζαν μέσα στο φορτηγό που έσπειρε το θάνατο στη La Rambla, να βάλουν μπουκάλες βουτανίου προκειμένου να προκαλέσουν πραγματικό μακελειό και να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης