Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Μόνο με επενδύσεις υγιείς και σοβαρές μπορεί να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη

Κουρουμπλής: Μόνο με επενδύσεις υγιείς και σοβαρές μπορεί να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη
Αποκλειστικό θέμα του πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός, ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής
«Είναι ανάγκη εθνική να δημιουργήσουμε κλίμα επενδυτικό.
Γιατί μόνο με επενδύσεις υγιείς και σοβαρές μπορεί να υπάρξει πραγματική και συλλογική ανάπτυξη και όχι ανεργιογόνος ανάπτυξη», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του  στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Αναφορικά με τι θα πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και τον φημολογούμενο ανασχηματισμό, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι το “«Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» αφορούσε τον Γενάρη του 2015, το Σεπτέμβριο έγιναν πάλι εκλογές, κάτι που ξεχνάει η αντιπολίτευση.
Εκεί ο κ. Τσίπρας είχε την εντιμότητα να θέσει στην κρίση του Ελληνικού λαού, το δύσκολο πρόγραμμα.
Ο Λαός είπε ότι αυτό το δύσκολο πρόγραμμα εμπιστεύεται να το διαχειριστεί αυτή η κυβέρνηση.
Αυτό και κάνουμε.
Είναι δύσκολο το πρόγραμμα, αλλά σταθερά, σιγά - σιγά, αρχίζει να «χαράζει», να υπάρχει μια ελπίδα”.
Κατά τον ίδιο, υπάρχει μια κινητικότητα στην οικονομία, παράδειγμα η αναβάθμιση από τον Οίκο Fitch, κάτι που όπως υποστήριξε, σημαίνει ότι «βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση», ενώ είναι «ακόμα ένα ενθαρρυντικό στοιχείο που δείχνει τη δυνατότητα το κράτος και οι επιχειρήσεις να δανείζονται με μικρότερα επιτόκια».
Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, «πρέπει λοιπόν σιγά – σιγά με τη βελτίωση της οικονομίας να εξορθολογιστούν αδυναμίες», «η κυβέρνηση αυτά τα αφουγκράζεται και με τη βελτίωση των δεικτών της οικονομίας θα έχουμε και βελτίωση τέτοιων ζητημάτων που πραγματικά δημιουργούν αδικίες σε βάρος κάποιων ανθρώπων».
Ως προς τον ανασχηματισμό, τόνισε ότι «αυτό είναι αποκλειστικό θέμα του πρωθυπουργού», ο οποίος θα κρίνει και θα αποφασίσει πότε και ποιες θα πρέπει να είναι οι κινήσεις.
Σημείωσε δε, πως αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρξει το κλίμα της συνεννόησης «και σε αυτό πρέπει να βάλει πλάτη και η αντιπολίτευση, γιατί είναι ανάγκη εθνική να δημιουργήσουμε κλίμα επενδυτικό».
Ο υπουργός μιλώντας για τη «μαύρη τρύπα στα ταμεία», παραδέχτηκε ότι «πράγματι υπάρχει αυτή η τρύπα», συμπληρώνοντας πως υπήρχε και πέρυσι.
Εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι στο υπόλοιπο του χρόνου που μένει για το 2017 θα υπάρξουν προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου να χτυπηθεί ακόμα περισσότερο η φοροδιαφυγή, η φοροαποφυγή , η φοροκλοπή κλπ.
Κληθείς να απαντήσει για τη φοροδιαφυγή των φαρμακοβιομηχανιών, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι η Ευρώπη αρχίζει να ανοίγει αυτά τα ζητήματα, ο ίδιος ήδη είναι σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ αναζητώντας πληροφορίες για τις περίφημες ενοδο-ομιλικές συναλλαγές, ένα θέμα που η Ευρώπη έπρεπε να έχει ανοίξει.
«Πιστεύω ότι η Ελλάδα πρέπει να το ανοίξει πρώτη γιατί περνάει μια βαθύτατη οικονομική κρίση και δεν μπορεί να γίνουν άλλες περικοπές.
Δεν μπορεί επίσης μια μητρική εταιρία να παρουσιάζει κέρδη και η θυγατρική της στην Ελλάδα να μην παρουσιάζει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Για τον Πανηγυρικό Λόγο του στις 15 Αυγούστου στην Τήνο, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η  προσπάθησε να στείλει ένα μήνυμα στα νέα παιδιά, στην  εποχή που ζούμε πρέπει να εμπνεύσουμε ελπίδα.
Για το άρθρο του σχετικά με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι
αυτό που ήθελε να πει «είναι ότι μια παράταξη που έχει στο DNA της τον αντι-νεοφιλελευθερισμό και την αντι-δεξιά λογική, δεν μπορεί να γίνει δεκανίκι της Δεξιάς.
Δεν αναφέρθηκα σε πρόσωπα.
Τώρα για τη συγκεκριμένη μου θέση, δέχτηκα και επιθέσεις από κάποιους, αλλά αυτό είναι ίδιον του χαρακτήρα του καθενός και της ποιότητας της πολιτικής αντίληψης που τον διακατέχει.
Αναφέρομαι σε πολιτικές και όχι σε πρόσωπα.
Θεωρώ ότι αυτή η παράταξη, που θέλει να λέγεται κεντροαριστερή παράταξη, δεν μπορεί να κοιτάει και αριστερά και δεξιά. Αναφέρομαι στον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης.
Η σχέση μου μαζί του είναι σταθερή και ποιοτική.
Γιατί πάντα υπερασπίστηκα και την παράταξη αυτή και τον Αντρέα, όσο δεν τον υπερασπίστηκαν αυτοί που όφειλαν να τον υπερασπιστούν».
Αναφορικά με μια μελλοντική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, αφού ανέφερε ότι «
εγώ παλεύω γι αυτό» και «υπάρχουν προβλήματα», πρόσθεσε πως «αυτό γίνεται στην Ευρώπη.
Οι συνεννοήσεις και οι συζητήσεις που έχω με ανθρώπους που ηγούνται του Σοσιαλιστικού χώρου στην Ευρώπη, είναι γνωστό αυτό άλλωστε, αυτό το πνεύμα μου διαμηνύουν, το πνεύμα της συνεργασίας των δυνάμεων αυτού του χώρου.
Αυτά θα επιτευχθεί με σκληρή δουλειά που πρέπει να γίνει.
 Θα βρεθεί ένας τρόπος να υπάρξει ένας προγραμματισμός».
Κατά τον ίδιο, «υπάρχουν τρόποι που και τα μεγάλα κόμματα και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση μπορούν να βρουν συνεννόηση για το κλίμα που πρέπει να υπάρξει για παράδειγμα στις επενδύσεις».
Τέλος, αναφορικά με τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «οι ΑΝΕΛ δεν υπήρξαν εμπόδιο ως τώρα στην προσπάθεια που ήθελε να κάνει η κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης