Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (ΝΔ): Ο Τσίπρας ήταν στις τελευταίες πυρκαγιές απών – Στον ΣΥΡΙΖΑ χαίρονται να βάζουν φόρους

Χατζηδάκης (ΝΔ): Ο Τσίπρας ήταν στις τελευταίες πυρκαγιές απών – Στον ΣΥΡΙΖΑ χαίρονται να βάζουν φόρους
"Οι πολίτες αντί για ευφορία βλέπουν απλώς την… εφορία στις τσέπες τους", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης
«Ο κ. Τσίπρας ήταν στις τελευταίες πυρκαγιές απών και απλώς βγήκε πάνω στα αποκαΐδια για να πανηγυρίσει και να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του, κατηγορώντας την αντιπολίτευση», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης.
«Ισχυρίστηκε ότι στην Αττική κάηκαν 15 χιλιάδες στρέμματα και βεβαίως «πριν αλέκτορα φωνήσαι» ήρθαν οι δορυφορικές φωτογραφίες να διαψεύσουν τον κ. Τσίπρα, αφού τελικά έχουν καεί σχεδόν διπλάσια στρέμματα απ' όσα δήλωσε», πρόσθεσε.
Ο ίδιος προτείνει να εξετασθεί αν συμφέρει καλύτερα η ενοικίαση πτητικών μέσων για τις πυρκαγιές σε σχέση με την αγορά νέων, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για διοικητική ικανότητα.
Όπως σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης, «θαύματα δεν γίνονται με τις πυρκαγιές πουθενά στον κόσμο.
Ωστόσο, η διοικητική ικανότητα και ο συντονισμός δεν είναι σε καμιά περίπτωση το ισχυρό σημείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Ο κόσμος καταλαβαίνει».
Τονίζει δε, πως «δεν ζητάμε από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να γίνουν θαυματοποιοί για τις πυρκαγιές, παρότι οι ίδιοι το είχαν περίπου υποσχεθεί για τα πάντα!
Τους ζητάμε να είναι σοβαροί.
Τους ζητάμε να απαντήσουν γιατί υπήρξε καθυστέρηση στα πτητικά μέσα όταν ξέσπασαν οι πυρκαγιές.
Τους ζητάμε να απαντήσουν γιατί δεν πετάνε 2 στα 3 πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Τους ζητάμε να επικεντρωθούν στη δουλειά τους για την κατάσβεση των πυρκαγιών αντί να καταφεύγουν σε σενάρια συνωμοσία».
Όπως αναφέρει, «αν επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης όπως υπαινίχθηκαν από την κυβέρνηση, τότε πού ήταν ο πρωθυπουργός να το αντιμετωπίσει;
Διότι δεν γίνεται να καταγγέλλεις σχέδια αποσταθεροποίησης και την ίδια στιγμή να είσαι εξαφανισμένος.
Αυτή η κακόγουστη επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης δεν πείθει κανέναν».
Υπενθυμίζει μάλιστα ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν προειδοποιήσει εδώ και μήνες την κυβέρνηση για το θέμα της δασοπυρόσβεσης.
«Τους είχαμε πει ότι το καλοκαίρι θα ήταν δύσκολο, ότι υπήρχε πρόβλημα με τα πτητικά μέσα και ότι έπρεπε να πάρουν μέτρα πρόληψης.
Τότε μας διαβεβαίωναν ότι όλα είναι εντάξει.
Τώρα είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Κάνοντας αναφορά στο μέτωπο της οικονομίας, υπογραμμίζει ότι η  υπερφορολόγηση έχει εξαντλήσει τους Έλληνες και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως
 «χαίρονται να βάζουν φόρους και δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι σκοτώνουν την οικονομία», αλλά και την κυβέρνηση πως «ακολουθεί ένα μίγμα οικονομικής πολιτικής που δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση» και «εξαιτίας αυτής της πολιτικής, μετά το 3ο μας έφερε και ένα 4ο μνημόνιο για μισθωτούς και συνταξιούχους».
Μεταξύ άλλων, σημειώνει  χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να αισθανθούν ευφορία για την καθημερινότητά τους, όμως αντί για ευφορία βλέπουν απλώς την… εφορία στις τσέπες τους».
Κληθείς να απαντήσει πόσο αισιόδοξος είναι για το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης,  ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι «με δεδομένο ότι η κυβερνητική πλειοψηφία καταπίνει "βατράχια", όπως φάνηκε και στη 2η αξιολόγηση, το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να κλείσει και η 3η που είναι σχετικά λιγότερο δύσκολη», ενώ για το πότε θα κλείσει εκτιμά ότι αυτό «εξαρτάται από το πότε θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης, προκειμένου η κυβερνητική πλειοψηφία να πανηγυρίσει ακόμα μια φορά, επειδή κατατρόπωσε τους δανειστές».
Υποστηρίζει ότι «στην Ελλάδα θα έρθουν επενδύσεις μόνο αν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και υπάρχει μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση.
Που θα ακολουθήσει ένα άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους, θα προχωρήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.
Αυτό σήμερα μόνο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να το καταφέρουν».
Κατά τον ίδιο, «όλες οι μεγάλες επενδύσεις που συζητούνται σήμερα στη χώρα - ανεξαρτήτως αν προχωρούν ή τις υπονομεύει η σημερινή κυβέρνηση - έχουν δρομολογηθεί επί των ημερών μας».
Ακόμη, τονίζει ότι «η συζήτηση για τις απολύσεις (όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση) συντηρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ στην απέλπιδα προσπάθειά του να διαστρεβλώσει τις θέσεις της ΝΔ.
Όμως οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ για το θέμα είναι ξεκάθαρες».
Εκτιμά δε, πως «ουσιαστική υποχώρηση της ανεργίας στη χώρα μας θα έχουμε μόνο αν προσελκύσουμε σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις και αποκτήσουμε σταθερά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης».
Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης υπογραμμίζει ότι η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα είναι πολύ σημαντική «διότι θα παρουσιάσει τις θέσεις για την οικονομία με βάση το νέο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί», ενώ σε ερώτηση σχετικά με το αν η ΝΔ δεν πάρει αυτοδυναμία στις εκλογές ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στη χώρα, απαντά ότι «η ΝΔ θα προσπαθήσει να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα στηρίζεται σε μια πλατιά συμμαχία των φιλοευρωπαϊκών μεταρρυθμιστικών δυνάμεων.
Επίσης πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η κυβέρνηση που θα σχηματίσει να είναι μια Εθνική Ελλάδος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης