Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης: Πολύ σωστή η ενέργεια Κοντονή – Υπήρχε θέμα Δημοκρατίας στην εφαρμογή του σοβιετικού μοντέλου

Αλεξιάδης: Πολύ σωστή η ενέργεια Κοντονή – Υπήρχε θέμα Δημοκρατίας στην εφαρμογή του σοβιετικού μοντέλου
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει μια έμμεση αναβίωση του ναζισμού είπε ο κ.Αλεξιάδης
Υπέρ της απόφασης του υπ. Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να μη συμμετάσχει η Ελλάδα στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ στις 23 Αυγούστου με θέμα «τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων» τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης.
«Η ενέργεια του κ.Κοντονή είναι πολύ σωστή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει μια έμμεση αναβίωση του ναζισμού που επιχειρείται σε ορισμένες χώρες με την «ιστορική του δικαίωση».
Για τα δημοκρατικά θέματα σε χώρες του κομμουνισμού μίλησε για πρώτη η αριστερά το '60» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Αλεξιάδης.
Ερωτηθείς, γιατί δεν πήγε ο υπουργός Δικαιοσύνης να στηρίξει την άποψη αυτή του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο στην Εσθονία ο κ. Αλεξιάδης επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι «δεν πας να συζητήσεις σε ένα συνέδριο ή σε μια διαδικασία που είναι από την αρχή προκαθορισμένο να πεις κάτι διαφορετικό».
«Εμείς για τα ζητήματα της δημοκρατίας στην εφαρμογή του σοβιετικού μοντέλου στις χώρες αυτές μιλήσαμε από το '60» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν απαντά αν υπήρξαν θύματα από τον Στάλιν, είπε πως «δεν θα σας ακολουθήσω στη λογική μιας συζήτησης του '50 και του '60 που οδηγεί στη θεωρία των δύο άκρων».
Πάντως, το θέμα έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με τη ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση για «ιδιότυπη ευρωπαϊκή και διεθνή απομόνωση της Χώρας» και... «ψάρεμα ψήφων, στην Παραδοσιακή Αριστερά».
«Υπάρχουν ιστορικές αλήθειες που πρέπει να λέγονται.
Ο Ναζισμός και ο Σταλινισμός είναι σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας ασφαλώς καταδικαστέες από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες» ανέφερε η ΝΔ ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη έκανε λόγο για «διαφοροποίηση από το  πλαίσιο - αξιακό και ιστορικό - της Ευρωπαϊκής Ένωσης
«Ποιος εθνικός στρατηγικός στόχος υπηρετείται με τον τρόπο αυτό και ποια δημοκρατική και άρα παροδική κυβέρνηση νομιμοποιείται να προσδίδει ιδεολογικό ή μάλλον ιδεοληπτικό πρόσημο σε μια ολόκληρη χώρα» διερωτήθηκε ο κ.Βενιζέλος.
Πάντως το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του υποστήριξε πως «το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ όπως και κάθε ελληνική κυβέρνηση θα ήταν να μη συμμετέχει στις ανιστόρητες αντικομμουνιστικές φιέστες στην Εσθονία», υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για την αντιλαϊκή πολιτική, που με συνέπεια εφαρμόζει μαζί με κομπλεξικούς αντικομμουνιστές, που υπερασπίζονται τους συνεργάτες των ναζί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης