Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forn (Καταλανός υπ. Εσωτερικών): Σε όλη την Ευρώπη οι έρευνες για το δράστη της επίθεσης στη Βαρκελώνη

Forn (Καταλανός υπ. Εσωτερικών): Σε όλη την Ευρώπη οι έρευνες για το δράστη της επίθεσης στη Βαρκελώνη
Ο 22χρονος Μαροκινός Younes Abouyaaqoub είναι ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω στο πλήθος στη La Rambla
Σε όλη την Ευρώπη επεκτείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 22χρονου Μαροκινού, Younes Abouyaaqoub, ο οποίος σύμφωνα με τις καταλανικές αρχές είναι ο οδηγός που έριξε το λευκό βαν πάνω στο πλήθος στη La Rambla της Βαρκελώνης.
Οι καταλανικές Αρχές υποστηρίζουν πως ο 22χρονος Μαροκινός, ο οποίος καταζητείται, είναι πολύ πιθανό να πέρασε τα σύνορα της Ισπανίας και να διέφυγε στη Γαλλία.
«Πλέον δεν αναζητείται μόνο στην Καταλονία αλλά σε όλα τα κράτη της Ευρώπης.
Πρόκειται πλέον για μια επιχείρηση της ευρωπαϊκής αστυνομίας» τόνισε ο Forn, ο οποίος επιβεβαίωσε πως οι αρχές της Καταλονίας είναι πλέον σίγουρες πως ο Younes Abouyaaqoub είναι ο δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη.
«Όλα συνηγορούν σε αυτό» είπε ο Forn, ο οποίος ανακοίνωσε ότι έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στα σύνορα της Ισπανίας.
Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, σειρά ερευνών σε σπίτια έγιναν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας στο Ripoll, την πόλη όπου ζούσαν πολλοί από τους δράστες του διπλού τρομοκρατικού χτυπήματος στην Καταλονία.
H ισπανική εφημερίδα El Pais έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό, στο οποίο απεικονίζεται ο 22χρονος Μαροκινός λίγο μετά την επίθεση στο κέντρο της Βαρκελώνης, η οποία άφησε πίσω της 13 νεκρούς και περισσότερους από 120 τραυματίες.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης