Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συναντήσεις Τσίπρα με Δραγασάκη, Γαβρόγλου και Αχτσιόγλου στο Μέγαρο Μαξίμου

Συναντήσεις Τσίπρα με Δραγασάκη, Γαβρόγλου και Αχτσιόγλου στο Μέγαρο Μαξίμου
Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και η μεταρρύθμιση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, μεταξύ των θεμάτων των συζητήσεων
Διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, και την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, είχε σήμερα (228/2017) το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα σχετικά με την πορεία ίδρυσης Αναπτυξιακής Τράπεζας, ενώ η κ. Αχτσιόγλου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο αφορά τις ρυθμίσεις για την κοινωνική ασφάλεια, την αδήλωτη εργασία και την ισχυροποίηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.
Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον κ. Γαβρόγλου βρέθηκε η προετοιμασία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς και η μεταρρύθμιση που αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό για την πλήρη ετοιμότητα των σχολείων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και τον ενημέρωσε ότι από φέτος όλα τα ολιγοθέσια σχολεία (814 τον αριθμό) θα είναι ολοήμερα.
Επίσης, οι δύο συζήτησαν αναλυτικά για τη νέα δομή του Λυκείου, ιδιαίτερα των δύο τελευταίων τάξεων.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το νέο σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια θα προκύπτει αυτομάτως από τη νέα δομή του Λυκείου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης