Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Το ελληνικό χρέος και το μέλλον της Ευρώπης στο επίκεντρο της επίσκεψης Macron

Κατρούγκαλος: Το ελληνικό χρέος και το μέλλον της Ευρώπης στο επίκεντρο της επίσκεψης Macron
Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Macron σε ευρωπαϊκή χώρα μετά την παραδοσιακή στη Γερμανία είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι το ελληνικό χρέος και το μέλλον της Ευρώπης θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron στην Ελλάδα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε ότι η επίσκεψη αυτή είναι η πρώτη επίσημη του Macron σε ευρωπαϊκή χώρα μετά τη Γερμανία.
«Η Γαλλία είναι παραδοσιακός σύμμαχος και εταίρος της Ελλάδας.
Οικονομικά είναιαπό τους βασικούς εταίρους σε επενδύσεις και εξωτερικό εμπόριο.
Γεωστρατηγικά, έχουμε μία σχέση παραπάνω από φιλική διαχρονικά που ενισχύεται το τελευταίο διάστημα εντός ΕΕ, γιατί έχουμε συγγενικότερη αντίληψη για τα ευρωπαϊκά πεπραγμένα από ότι με άλλες χώρες.
Το ζήτημα της οικονομίας και του χρέους προφανώς θα συζητηθεί, είναι εθνικής σημασίας ο τρόπος χειρισμού, κυρίως όμως η πολιτική συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από το μέλλον της Ευρώπης, που δεν είναι άσχετο με το χρέος» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Κατρούγκαλος.
«Ένα από τα μεγάλα θέματα που συζητούνται αυτή τη στιγμή είναι το τι χαρακτήρα θα έχει η διαχείριση των οικονομικών της Ευρωζώνης.
Υπάρχει η γερμανική αντίληψη που λέει απλώς υπάρχουν κανόνες και πρέπει να εφαρμόζονται, ουσιαστικά θέλει παιδονόμο.
Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη που λέει ότι προφανώς υπάρχουν κανόνες αλλά δεν είναι η οικονομική επιστήμη - και πολύ περισσότερο η εφαρμογή της οικονομίας - ζήτημα λύσης μίας εξίσωσης, αλλά μείζον πολιτικό ζήτημα.
Υπάρχουν χαμένοι και κερδισμένοι και οι χαμένοι είναι πολύ περισσότεροι, στην Ευρωζώνη και γενικότερα στη δυτική οικονομία, από τους κερδισμένους.
Πρέπει κάτι να κάνουμε για αυτό» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «το ζήτημα της θεσμικής γεωμετρίας της Ευρώπης, της σύνδεσης του μέλλοντος της Ευρώπης με τη Δημοκρατία είναι από τα βασικά θέματα που απασχολούν και εμάς και τη γαλλική πλευρά».
Όσον αφορά την επίσκεψη Macron είπε ότι «έρχεται μία μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών μαζί με τον πρόεδρο Macron σε όλους τους τομείς της οικονομίας, από τις μεταφορές μέχρι τον τουρισμό».
«Όσον αφορά τις επιχειρηματικές συνεργασίες, θέλουμε να δώσουμε ένα προβάδισμα στις νέες τεχνολογίες.
Θέλουμε να έχουν προστιθέμενη αξία οι επενδύσεις.
Κάθε ευρώ που πέφτει στην οικονομία είναι καλό αλλά πολύ καλύτερο όταν επενδύεται κάπου όπου παράγεται νέος πλούτος.
Και ο σημαντικότερος τομέας που παράγει νέο πλούτο είναι η γνώση και η καινοτομία» υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης