Τελευταία Νέα
Διεθνή

IIF: Οι επενδυτές ίσως αρχίζουν να γίνονται επιφυλακτικοί απέναντι στις αναδυόμενες αγορές

IIF: Οι επενδυτές ίσως αρχίζουν να γίνονται επιφυλακτικοί απέναντι στις αναδυόμενες αγορές
Η πρώτη σωρευτική απόσυρση μετρητών από funds αναδυόμενων αγορών την προηγούμενη εβδομάδα
Οι επενδυτές ίσως αρχίζουν να γίνονται επιφυλακτικοί απέναντι στις αναδυόμενες αγορές μετά το ράλι, προειδοποίησε σήμερα (24/8/2017) το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).
Σύμφωνα με έκθεση του IIF, ένας συνδυασμός επιτάχυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης, χαμηλών επιτοκίων και αδύναμου δολαρίου πυροδότησε φέτος την άνοδο των νομισμάτων και των περιουσιακών στοιχείων των αναδυόμενων οικονομιών, αλλά ο δείκτης κεφαλαιακών ροών δείχνει πιθανά σημάδια παύσης.
Επικαλούμενο στοιχεία του EPFR, το IIF ανέφερε ότι την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε η πρώτη σωρευτική απόσυρση μετρητών από funds αναδυόμενων αγορών.
Η εκροή αφορούσε κυρίως μετοχές, ενώ και οι επενδυτές ομολόγων των αναδυόμενων αγορών εμφανίστηκαν επίσης πιο ουδέτεροι.
«Ενώ οι ροές προς τις αναδυόμενες αγορές ήταν ανθεκτικές τις τελευταίες εβδομάδες, οι μετρήσεις μας για το επενδυτικό κλίμα δείχνουν έναν πιο επιφυλακτικό τόνο», αναφέρει το IFF.
«Ο δείκτης μας για την ανάληψη κινδύνου στις αναδυόμενες αγορές υποδηλώνει ότι οι επενδυτές συνεχίζουν να αναλαμβάνουν πιστωτικό κίνδυνο σε αναζήτηση αποδόσεων, αλλά έχουν καταστεί ελαφρώς αρνητικοί στο ρίσκο των νομισμάτων αναδυόμενων αγορών παρά την πρόσφατη αποδυνάμωση του δολαρίου ΗΠΑ», προστίθεται στην έκθεση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης