Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Πρέπει να δράσουμε προληπτικά και να ακολουθήσουμε πολιτική σύσφιξης

Mester (Fed): Πρέπει να δράσουμε προληπτικά και να ακολουθήσουμε πολιτική σύσφιξης
Η αμερικανική αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι ισχυρή, σημείωσε η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ
Την άποψη, πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) πρέπει να ακολουθήσει πολιτική σύσφιξης, χωρίς να αναμένει τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό επανέλαβε η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ Loretta Mester μιλώντας σήμερα (25/8) στο CNBC.
Όπως τόνισε η Mester, η Fed οφείλει να ενεργεί προληπτικά ενώ εκτίμησε, πως οι ρυθμοί ανάπτυξης των ΗΠΑ υπερβαίνουν το 2%.
«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να μπορέσουμε να περιμένουμε μέχρι να φθάσει ο πληθωρισμός στο 2%», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Έχουμε μάθει με την πάροδο του χρόνου ότι πρέπει να ενεργούμε προληπτικά και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός», επισήμανε.
Εξάλλου η Mester έχει επανειλημμένα τονίσει, πως τα στοιχεία για τον αδύναμο πληθωρισμό δεν θα πρέπει να καθυστερήσουν τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Παρατήρησε, πως η αμερικανική αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι ισχυρή ενώ υπογράμμισε, πως οι επενδύσεις είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα.
Επίσης σημείωσε ότι, δεν πρέπει να δίνεται μεγαλύτερη σημασία από την πρέπουσα στις τιμές των μετοχών.
Ειδικότερα σημείωσε ότι, δεν ανησυχεί για τις τιμές των μετοχών λόγω των εξαιρετικών εταιρικών κερδών και των χαμηλών επιτοκίων.
Ωστόσο παρατήρησε, πως η διατήρηση χαμηλών επιτοκίων αποτελεί κίνδυνο.


www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης