Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καυστική απάντηση της Πολωνίας στον Macron: Η έλλειψη πολιτικής εμπειρίας τον κάνει αλαζονικό

Καυστική απάντηση της Πολωνίας στον Macron: Η έλλειψη πολιτικής εμπειρίας τον κάνει αλαζονικό
ο Γάλλος πρόεδρος κατηγόρησε την πολωνική κυβέρνηση ότι, οδηγεί τη χώρα σε διεθνή απομόνωση
Για έλλειψη πολιτικής εμπειρίας και αλαζονεία κατηγόρησε σήμερα (25/8) τον Emmanuel Macron η πρωθυπουργός της Πολωνίας, Beata Szydlo απαντώντας στα επικριτικά σχόλια του Γάλλου προέδρου, σχετικά με τη διεθνή απομόνωση της Βαρσοβίας.
«Συμβουλεύω τον Γάλλο πρόεδρο να είναι πιο συναινετικός.
Ίσως τα αλαζονικά του σχόλια να είναι αποτέλεσμα έλλειψης πολιτικής εμπειρίας», τόνισε η Szydlo σε δήλωσή της στο Reuters.
«Συμβουλεύω επίσης τον πρόεδρο να επικεντρωθεί στις υποθέσεις της χώρας του, ώστε να είναι σε θέση να επιτύχει τα ίδια οικονομικά αποτελέσματα και το ίδιο επίπεδο ασφάλειας για τους Γάλλους, όπως εκείνα που εγγυάται η Πολωνία για τους πολίτες της», συνέχισε σε ιδιαίτερα καυστικούς τόνους.
Η Szydlo πρόσθεσε ότι ο Macron, ο οποίος κατηγόρησε την δεξιά κυβέρνηση της Πολωνίας ότι παραβιάζει τις αξίες της ΕΕ, «δεν αποφασίζει μόνος τους για το μέλλον της Ευρώπης, αυτό πρέπει να συνδιαμορφώνεται από όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος από τη Βουλγαρία κατηγόρησε την πολωνική κυβέρνηση ότι, οδηγεί τη χώρα σε διεθνή απομόνωση με την πολιτική που ακολουθεί.
«Η Πολωνία απομονώνεται από την Ευρώπη.
Η κυβέρνηση αρνείται να επιδιώξει συμβιβασμούς με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες όσον αφορά την απασχόληση εργατικού δυναμικού που προέρχεται από χώρες χαμηλής αμοιβής» είχε σημειώσει ο Γάλλος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης