Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πέντε μετοχές με διαγραμματική εικόνα που σε «προκαλούν» να τις προσέξεις

Πέντε μετοχές με διαγραμματική εικόνα που σε «προκαλούν» να τις προσέξεις
Πως θα μπορούσαν να κινηθούν σε περίπτωση που το ΧΑ έβρισκε και πάλι τον βηματισμό του μετά τη συσσώρευση
Στις μετοχές εκείνες που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στο επόμενο ανοδικό κύμα και που η διαγραμματική τους εικόνα είναι καλή και σε «προκαλεί» να την προσέξεις στρέφεται το ενδιαφέρον.
Με την βοήθεια του έμπειρου τεχνικού αναλυτή και υπεύθυνου του τμήματος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολου Μάνθου, το Βankingnews.gr σας παρουσιάζει τα διαγράμματα των μετοχών που ξεχωρίζουν.

ΟΠΑΠ: Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών ξεχωρίζει το ανοδικό κανάλι το οποίο διέπει τη μετοχή από το περασμένο καλοκαίρι όταν λάμβανε τιμές στην περιοχή των 7,10 ευρώ.
Η τοπική κορυφή, στα 10,28 ευρώ, που έχει αποτυπωθεί στην άνω πλευρά του σχηματισμού έχει επιφέρει ένα καθοδικό pullback προς τα 9,45 με 9,40 ευρώ δίνοντας ευκαιρία στους swing επενδυτές να εισέλθουν σταδιακά στη μετοχή βάζοντας ως μεσοπρόθεσμο στόχο τη συνέχεια του καναλιού προς το όριο αντίστασης των 11,26 ευρώ.




ALPHA BANK: Η μετοχή διαγραμματικά φαίνεται να έχει δημιουργήσει ένα καθοδικό «γείσο» αντίστασης, που στο τελευταίο χρονικό διάστημα όποτε έρχεται σε επαφή είτε ασθμαίνει  ανοδικά είτε προκαλεί κίβδηλες  τμήσεις με άσχημες πτωτικές επαναφορές.
Σε αυτή τη φάση της αγοράς το σημείο αντίστασης εντοπίζεται στα 2,22 ευρώ.
Πιθανή ανοδική τμήση με αυξημένο όγκο συναλλαγών ανοίγει το πεδίο για τα 2,33 ευρώ αλλάζοντας φυσικά το τοπίο στο τραπεζικό κλάδο.



ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η διπλή βραχυχρόνια κορυφή, που έχει προκληθεί χαμηλότερα της αντίστασης των 8,80 ευρώ έχει φέρει δεύτερες σκέψεις στο στρατόπεδο των αγοραστών αλλά μέχρι τώρα τα καλά οικονομικά στοιχεία της εταιρείας δεν αφήνουν  και πολλά περιθώρια καθοδικής καταστρατήγησης του ορίου των 8 ευρώ. Χαρακτηριστικός είναι ο μειούμενος όγκος συναλλαγών των τελευταίων συνεδριάσεων, σημάδι της μη «διανομής» χαρτιών σε αυτά τα επίπεδα τιμών.
Η συσσώρευση αυτή είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε βίαιη ανατροπή της αντίστασης των 8,80 θέτοντας ως στόχο το επόμενο επίπεδο των 9,50 ευρώ.




ΦΟΥΡΛΗΣ: Εδώ η τιμή της μετοχής προσπαθεί να θέσει ένα πάτημα στην πολύ σημαντική περιοχή των 6 ευρώ φλερτάροντας ευθέως με τη δίδυμη μακροπρόθεσμη κορυφή του Μαρτίου του 2014.
Επιτυχής θεμελίωση του εν λόγω επιπέδου μπορεί να σπρώξει σταδιακά τη μετοχή προς τη ζώνη διακύμανσης του Μαρτίου του 2010 μεταξύ των 8 με 8,50 ευρώ.



ΚΟΡΡΕΣ: Χαρτί χωρίς ιδιαίτερη εμπορευσιμότητα αλλά το μακροπρόθεσμο pattern, που έχει αποτυπωθεί με τους αγοραστές να έχουν δημιουργήσει τη τελευταία 6ετία  μια τεράστια δεξαμενή «μαζέματος»  δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο.
Από τον Ιούλιο του 2011 έχει να γράψει τέτοιες τιμές ενώ εάν πάει και διασπάσει με αυξημένο όγκο συναλλαγών την ισχυρή ζώνη αντίστασης των 5 ευρώ ανοίγει το δρόμο για 2,5 ευρώ υψηλότερα, προς τα 7,50 ευρώ.




Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης