Τελευταία Νέα
Οικονομία

Merkel: H πώληση ελληνικού ομολόγου αποτελεί ένα είδος εμπιστοσύνης - Σε καλύτερο στάδιο η Ελλάδα

Merkel: H πώληση ελληνικού ομολόγου αποτελεί ένα είδος εμπιστοσύνης - Σε καλύτερο στάδιο η Ελλάδα
Θα ήταν σημαντική μεταρρύθμιση η μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος
Για ένα είδος εμπιστοσύνης που δημιουργήθηκε στην αγορά σχετικά με την ελληνική οικονομία μετά την έκδοση του ομολόγου, αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το καλοκαίρι.
«Η πώληση ελληνικού ομολόγου δημιουργεί ένα είδος εμπιστοσύνης» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερο στάδιο από ό,τι ήταν ένα χρόνο πριν.
«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σήμερα σε μια πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με έναν χρόνο πριν, όταν ανησυχούσα πολύ περισσότερο και ευχόμουν στην Ελλάδα κάθε επιτυχία.
Γνωρίζω ότι είναι πολύ πολύ δύσκολο για πολλούς ανθρώπους, αλλά πιστεύω ότι η Ελλάδα θα επωφεληθεί από περισσότερες θέσεις εργασίας και στη συνέχεια σταδιακά από περισσότερη ευημερία» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Επίσης, η Merkel είπε ότι υπάρχουν καλά οικονομικά στοιχεία από την οικονομία της ευρωζώνης.

Υπέρ της δημιουργίας Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε και στον ESM, επισημαίνοντας ότι θα ήταν μια σημαντική μεταρρύθμιση η μετατροπή του ESM και Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.
«Το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στην ευρωζώνη» είπε επίσης.
Πάντως, η Merkel τόνισε ότι το Βερολίνο δεν είναι κατά ενός Ευρωπαίου Υπουργού Οικονομικών «απλά θα πρέπει να ξεκαθαριστούν οι ευθύνες του».

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας

Αναφερόμενη στα της Γερμανίας, η Merkel δήλωσε ότι το εμπορικό πλεόνασμα δεν οφείλεται σε αθέμιτες πρακτικές προσθέτοντας ότι δεν είναι και τόσο δραματικό.
«Οι Γερμανοί πολιτικοί δεν επηρεάζουν τις ισοτιμίες.
Αποφεύγουμε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές» επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης