Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Μαζί με τον Macron, έρχεται στην Ελλάδα η αφρόκρεμα του γαλλικού επιχειρηματικού κόσμου

Κατρούγκαλος: Μαζί με τον Macron, έρχεται στην Ελλάδα η αφρόκρεμα του γαλλικού επιχειρηματικού κόσμου
Για διπλή σημασία και οικονομική και πολιτική από την επίσκεψη Macron έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών
Ιδιαίτερης σημασίας τόσο οικονομικής όσο και πολιτικής χαρακτήρισε την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας, Emmanuel Macron στην Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος επεσήμανε πως τον Γάλλο πρόεδρο θα συνοδεύει η «αφρόκρεμα του γαλλικού επιχειρηματικού κόσμου».
«Είναι επιλογή τού κ. Macron να πραγματοποιήσει την πρώτη σημαντική επίσκεψη εργασίας εκτός από την αρχική στη Γερμανία, που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα.
Εμείς προσδοκούμε την ενίσχυση των πολύ καλών οικονομικών σχέσεων που έχουμε με τη Γαλλία.
Μαζί με τον Πρόεδρο Macron έρχεται η αφρόκρεμα του γαλλικού επιχειρηματικού κόσμου και θα συναντηθούν με τους αντίστοιχους δικούς μας επιχειρηματίες σε μια εκδήλωση που θα μιλήσουν και οι δύο αρχηγοί για τις προοπτικές που ανοίγονται για επενδύσεις και συνεργασία στην Ελλάδα»  είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Κατρούγκαλος.
«Υπάρχει, όμως, και το πεδίο της Ευρώπης, όπου και εμείς και η Γαλλία δεν θέλουμε να συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση της οικονομικής διακυβέρνησης, που οι Γερμανοί τη φαντάζονται απλώς σαν αστυνόμευση ήδη υφιστάμενων κανόνων.
Και οι δύο χώρες θέλουμε να υπάρχει δημοκρατία στη οικονομική διακυβέρνηση, να υπάρχει και μια ισορροπία ανάμεσα στην κοινωνική και οικονομική διάσταση».
Επομένως, η επίσκεψη Macron στην Ελλάδα έχει διπλή σημασία, και οικονομική και πολιτική» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών.
Ερωτηθείς για τις σχέσεις Ελλάδας – Σκοπίων με αφορμή και τη σημερινή επίσκεψη του Ν. Κοτζιά, ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι φαίνεται ότι η τελευταία κυβέρνηση των Σκοπίων θέλει να διαφοροποιηθεί από την κακή αυτή πρακτική του παρελθόντος.
«Εμείς θέλουμε να προωθήσουμε μέτρα εμπιστοσύνης όπως κάνουμε από καιρό με τη χώρα αυτή, να εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας περαιτέρω για να μπορέσει κάποια στιγμή να βρεθεί μια οριστική λύση» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος χαρακτήρισε «νευρικό γείτονα» την Τουρκία, γεγονός που, όπως είπε, «οφείλεται κυρίως στη διπλωματική της απομόνωση και στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης