Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trichet (πρώην ΕΚΤ): Μεγάλο πρόβλημα η άνοδος του ευρώ - Κύριος υπαίτιος οι ΗΠΑ

tags :
Trichet (πρώην ΕΚΤ): Μεγάλο πρόβλημα η άνοδος του ευρώ - Κύριος υπαίτιος οι ΗΠΑ
Η αυξανόμενη δύναμη του ευρώ - που πρόσφατα έσπασε το επίπεδο των 1,20 δολαρίων - εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της νομισματικής πολιτικής στην Ευρώπη
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ένα μεγάλο πρόβλημα στα χέρια της και προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε στο CNBC ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η αυξανόμενη δύναμη του ευρώ - που πρόσφατα έσπασε το επίπεδο των 1,20 δολαρίων - εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της νομισματικής πολιτικής στην Ευρώπη.
Ο στόχος της ΕΚΤ είναι να αυξήσει τον πληθωρισμό, αλλά ένα ισχυρό νόμισμα εμποδίζει αυτόν τον στόχο.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, η τράπεζα βρίσκεται σε δύσκολη θέση δεδομένου ότι ο πυρήνας του προβλήματος προέρχεται από τις ΗΠΑ
"Υπάρχουν πολλοί παράγοντες (για τη δύναμη του ευρώ), ανέφερε.
Η πραγματική οικονομία στην Ευρώπη ανακάμπτει εμφανώς", δήλωσε τονίζοντας ότι αυτός είναι και ο λόγος της ελκυστικότητας του ευρώ.
"Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς και τις δυσκολίες της οικονομίας των ΗΠΑ και ιδιαίτερα ο δισταγμός για το τι πρέπει να κάνουμε όσον αφορά τις νέες επενδύσεις και τη φορολογία.
Η δυσκολία της σημερινής (αμερικανικής) διοίκησης είναι η βασική αιτία της αποδυνάμωσης του δολαρίου", πρόσθεσε.
Θα πρέπει να δούμε την αγορά ως αδυναμία του δολαρίου και όχι ως ισχυροποίηση του ευρώ, ανέφερε ο Trichet, μιλώντας στο Φόρουμ Ambroseti στην Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης