Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς την 5η συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών το πετρέλαιο - Στο -0,3% και τα 47,1 δολ. το αργό

Προς την 5η συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών το πετρέλαιο - Στο -0,3% και τα 47,1 δολ. το αργό
Το αργό υποχωρεί περισσότερο από 1% από την αρχή της εβδομάδας
Υποχωρούν σήμερα (1/9/2017) οι τιμές του πετρελαίου, μία ημέρα αφότου σημείωσαν σημαντικά κέρδη, όντας σε τροχιά να καταγράψουν απώλειες για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Περί τις 18:30, το αργό κινείτο κατά 0,3% χαμηλότερα, στα 47,1 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent υποχωρούσε κατά 0,3%, στα 52,7 δολ. ανά βαρέλι.
Το αργό είχε ενισχυθεί χθες (31/8) κατά 2,8%, ενώ υποχωρεί περισσότερο από 1% από την αρχή της εβδομάδας, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Το πετρέλαιο δέχεται έντονες πιέσεις αυτή την εβδομάδα, καθώς ο τυφώνας Harvey έχει «παραλύσει» το ένα τέταρτο της αμερικανικής βιομηχανίας διύλισης.
Ο Harvey, υποβαθμισμένος πια σε τροπική καταιγίδα, έπληξε τη δυναμικότητα διύλισης τουλάχιστον κατά 4,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd).
Το υπουργείο ενέργειας των ΗΠΑ προχώρησε χθες στην «απελευθέρωση» 500.000 βαρελιών αργού πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας, προκειμένου να περιοριστεί το πρόβλημα έλλειψης καυσίμων.
Πρόκειται για την πρώτη απελευθέρωση έκτακτης ανάγκης από το απόθεμα του πετρελαίου που υπήρχε από το 2012, σύμφωνα με το «Reuters».
Εν τω μεταξύ, πτώση καταγράφουν σήμερα και οι τιμές της βενζίνης, με τα συμβόλαια Οκτωβρίου να υποχωρούν κατά 2,7%, στο 1,737 δολ. ανά γαλόνι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης