Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Παρέμβαση της Ισπανίας προκάλεσε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μέλους της αντιπολίτευσης

Βενεζουέλα: Παρέμβαση της Ισπανίας προκάλεσε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μέλους της αντιπολίτευσης
Ελευθερία για τη Βενεζουέλα, έγραψε στο Twitter ο ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy
Την έντονη διαμαρτυρία της Ισπανίας προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης Madouro στη Βενεζουέλα να κατασχέσει το διαβατήριο της συζύγου ενός από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.
Η Lilian Tondori επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ευρώπη μαζί με τον επικεφαλής του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, όμως η έξοδός της από τη χώρα απαγορεύτηκε.
«Η δικτατορία προσπαθεί να μας εμποδίσει να κάνουμε μια σημαντική διεθνή περιοδεία», έγραψε στο Twitter η σύζυγος του αντιπολιτευόμενου Leopoldo Loppes, η οποία δηλώνει ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Tindori η οποία είναι τεσσάρων μηνών έγκυος, έχει κληθεί να εμφανισθεί ενώπιον δικαστηρίου την ερχόμενη Τρίτη στο Καράκας σχετικά με ένα ποσό 200 εκατ. μπολίβαρ σε μετρητά που βρέθηκε από την αστυνομία στο αυτοκίνητό της.
Αντιστοιχούν σε σχεδόν 11.000 δολάρια με τις τιμές της μαύρης αγοράς και η Tindori λέει πως είναι προσωπικά κεφάλαια που προορίζονται κυρίως για να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα της ηλικίας 100 ετών γιαγιάς της που νοσηλεύεται.
"Η απαγόρευση εξόδου που επιβλήθηκε στην Tindori είναι αξιοθρήνητη.
Μπορείς να φυλακίζεις πρόσωπα, αλλά όχι τα ιδεώδη.
Ελευθερία για τη Βενεζουέλα", έγραψε στη συνέχεια επίσης στο Twitter ο συντηρητικός ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy.
Το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε από την πλευρά του "αυτή τη νέα παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου στη Βενεζουέλα, η οποία δεν συμβάλει στη διευθέτηση της κρίσης στη χώρα αυτή με ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης