Τελευταία Νέα

Αναμένοντας να δούμε τις κινήσεις εκείνες που θα βοηθήσουν την οικονομία να αναπτυχθεί με ταχύτερους ρυθμούς...

tags :
Αναμένοντας να δούμε τις κινήσεις εκείνες που θα βοηθήσουν την οικονομία να αναπτυχθεί με ταχύτερους ρυθμούς...
H εβδομάδα έκλεισε με απώλειες λίγο πάνω από το 2% με την αγορά να προσπαθεί να συντηρήσει το πολύ σημαντικό 2150 μιας και διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 2135 ή το 2109 επίπεδο που είναι και εβδομαδιαία στήριξη. Ο τραπεζικός κλάδος υπέστη και τις μεγαλύτερες απώλειες πλησιάζοντας πάλι το 1000 από όπου ουσιαστικά ξεκίνησε την πορεία του από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση.

Ο τζίρος συνεχίζει να είναι σε χαμηλά επίπεδα και πέριξ των 30 εκατομμυρίων κάτι που δεν βοηθάει την αγορά να δοκιμάσει κατοχύρωση του πολύ σημαντικού πλέον 845 επιπέδου. Πλέον, η κυβέρνηση μπαίνει σε ρυθμούς διαπραγματεύσεων μιας και μπροστά της έχει την Γ’ αξιολόγηση με εναπομείναντα πάνω από 100 προαπαιτούμενα που μπορεί να μην έχουν νέους φόρους αλλά είναι σημαντικά για την ανάκαμψη της οικονομίας.

O ΓΔ έπεσε σε απόδοση από αρχές έτους στο 27,19%, ο f25 στο 23,64%, ο τραπεζικός στο 20,21% και ο πρωταθλητής ftse στο +49,83%. Οι επιλογές μας στο 35,59% υπέρ αποδίδοντας του ΓΔ κατά 8,40%.

Μπροστά μας έχουμε την έκθεση Θεσσαλονίκης γεγονός σημαντικό μιας και η κυβέρνηση κάνει εξαγγελίες για το επόμενο διάστημα ενώ αντίστοιχα η αντιπολίτευση αναφέρει τις θέσεις της. Η αγορά δεν έχει ιδιαίτερα νέα, ενώ όχι μόνο έχει πιάσει ένα σημαντικό μεσοπρόθεσμο στόχο στο 850 αλλά η χώρα κατάφερε να βγει και στις αγορές. Είναι λογικό να υπάρχει μία συσσώρευση-διόρθωση περισσότερο σε χρόνο και λιγότερο σε τιμές πριν δοκιμάσει μία νέα ανοδική μεσοπρόθεσμη κίνηση. 

Ήδη παραμένουμε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι και πλέον περιμένουμε να δούμε τις κινήσεις εκείνες που θα βοηθήσουν την οικονομία να αναπτυχθεί με ταχύτερους ρυθμούς. Μπροστά μας έχουμε τα stress tests των τραπεζών αλλά και τις γερμανικές εκλογές που είναι σημαντικές για όλη την Ευρώπη.


FTASE 25 - Large Cap Long term charts & Comments

Ο f25 συνεχίζει την συσσώρευση χωρίς να μπορέσει να απειλήσει την αντίσταση του 2224 με το σύστημα μας να μας δίνει έξοδο και πλέον να έχει stop το 2224 σε κλείσιμο.



Το 2150 είναι σημαντικότατο επίπεδο στήριξης που για τρεις συνεδριάσεις προσπαθεί να κρατήσει και μία κατοχύρωση μπορεί να μας φέρει στο 2135 ή το 2109 που είναικαι πολύ σημαντικό εβδομαδιαίο  χαμηλό. Το 2175 κοντινή και το 2224 κύρια αντίσταση στην παρούσα.
___________

ΓΔ - Long term charts & Comments



Το σύστημα μας έδωσε έξοδο με το 809 ουσιαστικά να είναι το πολύ σημαντικό επίπεδο στήριξης μας. Μία διάσπαση μπορεί να μας δώσει συνέχιση της κίνησης Το 830 κοντινή και το 841 κύρια αντίσταση τόσο σε
μέρα όσο και σε εβδομάδα. Το stop στο short το 838 σε κλείσιμο...

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ/Δ/νων σύμβουλος
FAST FINANCE AEΠΕΥ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης