Πηγές ευρωζώνης: Επί τάπητος η έξοδος της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος - Η ατζέντα του EWG

Πηγές ευρωζώνης: Επί τάπητος η έξοδος της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος - Η ατζέντα του EWG
Η πορεία πληρωμής οφειλών του κράτους θα εξεταστεί στη σημερινή (4/9/2017) συνεδρίαση του EuroWorking Group 
Η έξοδος της Ελλάδας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος αναμένεται να δρομολογηθεί σήμερα, κατά τη συνεδρίαση των επιτελών των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (EFC) που συνεδριάζει σήμερα (4/9/2017) στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ευρωζώνης που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά τη θετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το EFC αναμένεται να ανάψει το πρώτο «πράσινο φως» για την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος, ενώ η τελική απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου σε επίπεδο πρέσβεων (COREPER).
Μετά το ΕFC, τη σκυτάλη παίρνουν οι επιτελείς των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης (EWG) που συνεδριάζουν σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες προκειμένου να προετοιμάσουν το άτυπο Eurogroup που θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου στο Ταλίν της Εσθονίας.

H συνεδρίση του EuroWorking Group

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο EWG είναι και η πορεία του ελληνικού προγράμματος.
Πηγές της ευρωζώνης ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείου Ειδήσεων ότι αναμένεται να γίνει ένας απολογισμός της εκπλήρωσης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά και σε συνάρτηση αυτών ένας σχεδιασμός για την εκταμίευση της επόμενης υποδόσης (της β' αξιολόγησης), ύψους 800 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, το EWG αναμένεται να εξετάσει την πορεία πληρωμής των οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες από το ποσό της πρώτης υποδόσης που έλαβε η Ελλάδα τον Ιούλιο.
Επιπλέον, το EWG θα εξετάσει την πρόοδο στην πορεία υλοποίησης των νέων απαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης και ενδεχομένως να σχεδιαστεί το χρονοδιάγραμμα της αποστολής των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα εντός του Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS