Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Έντονο συμβολισμό αλλά και μεγάλη πολιτική και οικονομική σημασία η επίσκεψη Macron

Κατρούγκαλος: Έντονο συμβολισμό αλλά και μεγάλη πολιτική και οικονομική σημασία η επίσκεψη Macron
Η οικονομική σημασία έγκειται στο ότι οι γαλλικές επιχειρήσεις έρχονται για να κάνουν business τονίζει ο κ.Κατρούγκαλος
Έντονο συμβολισμό αλλά και μεγάλη πολιτική και οικονομική σημασία έχει για την Ελλάδα η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron υποστήριξε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
«Έχει έναν έντονο συμβολισμό αυτό το μήνυμα εμπιστοσύνης και το σήμα ότι έπειτα από επτά χρόνια μαυρίλας και λιτότητας επιστρέφουμε στην πραγματικότητα, στην Ευρώπη και στην κανονικότητα.
Δεν είναι, όμως, μόνο συμβολική η επίσκεψη, έχει ταυτόχρονα μία μεγάλη πολιτική και οικονομική σημασία.
Η οικονομική σημασία έγκειται, πέραν του συμβολισμού, στο ότι οι γαλλικές επιχειρήσεις έρχονται για να κάνουν business, για να βγάλουν χρήματα και να επενδύσουν χρήματα και αντίστοιχα να κάνουν συνέργειες με ελληνικές επιχειρήσεις, που κι αυτές θα μπορέσουν να έχουν οικονομική δραστηριότητα, που θα τονώσει εν γένει την οικονομική ζωή της χώρας μας.
Έχει, όμως, και πολιτικό ενδιαφέρον, όχι μόνο για να γίνουν καλύτερες οι παραδοσιακά, στρατηγικά άριστες διμερείς σχέσεις, αλλά και στον τομέα της Ευρώπης, γιατί κι οι δύο πλευρές θεωρούν ότι η οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης, όπως είναι σήμερα, είναι αδιαφανής, δεν είναι δημοκρατική και πρέπει να βρούμε τρόπους, ώστε, για παράδειγμα, το Eurogroup να μη λειτουργεί όπως τώρα, ως ένα άτυπο και αδιαφανές όργανο» τόνισε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Macron.
Επιπλέον ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως διάφορες προτάσεις του προέδρου Macron συμπίπτουν με προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
«Όπως η πρόταση να υπάρχει ένας υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης, μάλλον αντιπρόεδρος της Επιτροπής, ούτως ώστε να υπόκειται στον έλεγχο του ευρωκοινοβουλίου και να μην είναι ανεξέλεγκτη η δραστηριότητα αυτή» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι «το μέλλον της Ευρώπης σε σχέση με τη Δημοκρατία θα είναι το βασικό αντικείμενο της ομιλίας και των δύο ηγετών στην Πνύκα, που έχει έναν έντονο πολιτικό συμβολισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης