Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δούρου (Περιφερειάρχης Αττικής): Σκοπός είναι να βγει ο τόπος από το καθεστώς επιτροπείας

Δούρου (Περιφερειάρχης Αττικής): Σκοπός είναι να βγει ο τόπος από το καθεστώς επιτροπείας
Ζητούμενο είναι "ο τόπος σύγχρονη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση", τονίζει η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου
«Σήμερα ο σκοπός είναι να βγει ο τόπος από το καθεστώς επιτροπείας» επισημαίνει η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Realnews».
Η ίδια σημειώνει ότι η ανάκτηση της πολιτικής ανεξαρτησίας προϋποθέτει τρία πράγματα: «τη δημοσιονομική πειθαρχία, την επένδυση στην ανάπτυξη με τη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων δουλειάς και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής».
Στη συνέντευξή της, η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στον κρίσιμο ρόλο των Περιφερειών, οι οποίες, μαζί με τους Δήμους, «βρίσκονται εγγύτερα στην καθημερινότητα των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».
«Και για τον λόγο αυτό», υπογραμμίζει, «κρίνονται καθημερινά από τους πολίτες και είναι υποχρεωμένες να παράγουν χειροπιαστό έργο.
Να μην πολιτικολογούν.
Αλλά να πράττουν.
Ειδικά, λόγω των οικονομικών, πληθυσμιακών χαρακτηριστικών της, ο ρόλος της Περιφέρειας Αττικής μπορεί να είναι καταλυτικός».
«Με την προϋπόθεση, όμως», σημειώνει χαρακτηριστικά, «όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, ότι θα προχωρήσουν οι αλλαγές του Καλλικράτη.
Ότι θα κατοχυρωθεί η έννοια της μητροπολιτικότητας.
 Ότι θα ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες, γιατί δεν είναι δυνατόν για έναν δρόμο ή για μία πεζογέφυρα να πρέπει να παρέμβουν υπουργείο, δήμος και περιφέρεια!
Ότι θα κατοχυρωθούν ειδικά οι αρμοδιότητες των Περιφερειών στον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό».
Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει νέα θητεία στην Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειάρχης υπογραμμίζει ότι «το ζητούμενο δεν είναι αν εγώ θα κάνω δεύτερη θητεία, αλλά να αποκτήσει επιτέλους ο τόπος σύγχρονη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης