Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η κατάρρευση του δολαρίου οδηγεί σε «τσουνάμι» πληθωρισμού τις αγορές

Phoenix Capital: Η κατάρρευση του δολαρίου οδηγεί σε «τσουνάμι» πληθωρισμού τις αγορές
O δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ (ενιαία τιμή έναντι των έξι κύριων ανταγωνιστικών νομισμάτων) «έσπασε» τον μέσο όρο 40ετίας, ενώ στο σύνολο του 2017 έχει υποχωρήσει πάνω από 10%
Η κατηφόρα του αμερικανικού δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος συνεχίζεται και πλέον όπως αναφέρει η συμβουλευτική εταιρεία επενδύσεων Phoenix Capital στην τελευταία της έκθεση πλέον έχει διασπάσει καθοδικά όλες τις κρίσιμες στηρίξεις, βάζοντας τέλος στην αδιάκοπη ενίσχυσή του από το 2014.
Όπως αναφέρει η Phoenix Capital η κατάρρευση του αμερικανικού δολαρίου πρόκειται να εξαπολύσει ένα «τσουνάμι» πληθωρισμού στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ο πληθωρισμός που απορρέει από το πραγματικό κόστος των προιόντων έχει αυξηθεί πάνω από το στόχο του 2% όπως τον είχε θέσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), έχοντας πλέον ξεπεράσει το όριο του 3%, κάτι που σημαίνει όπως αναφέρει η Phoenix Capital ότι είναι προπομπός μιας... εκτόξευσης του πληθωρισμού.
Να σημειωθεί ότι όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενες εκθέσεις της για το αμερικανικό δολάριο η Phoenix Capital ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ (ενιαία τιμή έναντι των έξι κύριων ανταγωνιστικών νομισμάτων) «έσπασε» τον μέσο όρο 40ετίας, ενώ στο σύνολο του 2017, έχει υποχωρήσει πάνω από 10%.
Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος θα είναι τεράστιες για το χρηματοπιστωτικό σύστημα»....
Να σημειωθεί πως οι αγορές συναλλάγματος ανέρχονται σε 4-5 τρισ. δολάρια ημερησίως, όντας οι μεγαλύτερες και πιο ρευστοποιήσιμες αγορές στον κόσμο.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης