Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ευρωαγορές, με φόντο τις νέες γεωπολιτικές ανησυχίες - Sell off στον FTSE 100, στο -1,1%

Πτώση στις ευρωαγορές, με φόντο τις νέες γεωπολιτικές ανησυχίες - Sell off στον FTSE 100, στο -1,1%
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,28%, στις 380,71 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (15/9/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω των νέων γεωπολιτικών ανησυχιών, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί μετά τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου πάνω από την Ιαπωνία από τη Βόρεια Κορέα, αλλά και την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,28%, στις 380,71 μονάδες, με τις τράπεζες να αποτελούν τον κλάδο με τις χειρότερες επιδόσεις.
Στο Λονδίνο καταγράφηκε νέο sell-off, με τον FTSE 100 να σημειώνει «βουτιά» 1,10% και να κλείνει στις 7.215,47 μονάδες, στον απόηχο της έκρηξης που σημειώθηκε σε σταθμό του μετρό, με τις αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.
Το νέο ράλι της στερλίνας άσκησε επίσης πιέσεις στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX υποχώρησε κατά 0,17%, στις 12.518,81 μονάδες, ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 έκλεισε κατά 0,22% χαμηλότερα, στις 5.213,91 μονάδες.



Σήμερα το πρωί σημειώθηκε μια μικρής έντασης έκρηξη μέσα σε συρμό στο μετρό του Λονδίνου, με τουλάχιστον 20 ανθρώπους να τραυματίζονται.
Επί τόπου έσπευσαν πάνοπλοι αστυνομικοί που απέκλεισαν τον χώρο και ξεκίνησαν έρευνες, ενώ λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε πως το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατική επίθεση».
Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο «Sky News», επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε, δεν εξερράγη κανονικά.
Νωρίτερα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέο βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς πάνω από την Ιαπωνία, προκαλώντας άμεσα την αντίδραση των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, προκειμένου να λάβει αποφάσεις.
Ο βαλλιστικός πύραυλος ξεπέρασε την επικράτεια της βόρειας Ιαπωνίας πριν προσγειωθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανατολικά της χώρας, με τη Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας (NORAD) να αναφέρει ότι δεν αποτέλεσε απειλή για τη Βόρεια Αμερική, ενώ η Διοίκηση του Ειρηνικού των ΗΠΑ προσδιόρισε ότι δεν υπήρξε απειλή ούτε για τη νήσο Γκουάμ.
Την ίδια στιγμή, το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν αρνητικά και τα απογοητευτικά στοιχεία για το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης, που έδειξαν μια περαιτέρω υποχώρηση στα 23,2 δισ. ευρώ για τον Ιούλιο 2017.
Εν τω μεταξύ, η νέα άνοδος της στερλίνας έναντι του δολαρίου, πάνω από τα 1,35 δολ. σε υψηλά έτους, εν μέσω των προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων από την Bank of England τους επόμενους μήνες, άσκησε περαιτέρω πιέσεις στις βρετανικές μετοχές.
Το χρηματιστήριο στο Μιλάνο δέχτηκε επίσης πιέσεις από τα στοιχεία για χρέος της Ιταλίας τον Ιούλιο του 2017, που έδειξαν μια άνοδό του στα 2,3 τρισ. ευρώ τον Ιούλιο - στα υψηλότερα επίπεδα από το 2015 - ενώ μόνο τον συγκεκριμένο μήνα καταγράφηκε αύξηση κατά 18,6 δισ. ευρώ.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης