Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κατάρ θέλει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της κρίσης στον Περσικό Κόλπο

Το Κατάρ θέλει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της κρίσης στον Περσικό Κόλπο
Ο Sheikh Tamim εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τις γερμανικές εταιρείες και δήλωσε πως θα συνεχιστούν οι επενδύσεις σε Deutsche Bank και Volkswagen
Το Κατάρ είναι έτοιμο να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για να ξεκινήσει η προσπάθεια τερματισμού της κρίσης με τις αραβικές χώρες στον Περσικό Κόλπο, όπως δήλωσε ο εμίρης Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στο Βερολίνο.
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν διέκοψαν τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με το Κατάρ στις 5 Ιουνίου 2017, κατηγορώντας τον μεγαλύτερο εξαγωγέα υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία, καθώς και για τις σχέσεις του εμιράτου με το Ιράν.
Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman, μίλησε τηλεφωνικά με τον Hamad al-Thani πριν από μία εβδομάδα, ωστόσο το Ριάντ διέκοψε αμέσως τον διάλογο με τη Ντόχα, κατηγορώντας την για «διαστρέβλωση των γεγονότων».
"Όπως γνωρίζετε, έχουμε υποστεί κυρώσεις για περισσότερες από 100 ημέρες", δήλωσε ο Sheikh Tamim σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel στο Βερολίνο.
"Συζητήσαμε για την πρόθεση του Κατάρ να καθίσει στο τραπέζι και να δοθεί λύση σε αυτό το ζήτημα".
Από την πλευρά της, η Angela Merkel, δήλωσε ότι ανησυχεί που δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση στην κρίση, προσθέτοντας ότι υποστήριξε τις προσπάθειες του Κουβέιτ και των ΗΠΑ να μεσολαβήσουν για να τερματιστεί η διαμάχη.
Ο Sheikh Tamim εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τις γερμανικές εταιρείες και δήλωσε πως θα συνεχιστούν οι επενδύσεις σε Deutsche Bank και Volkswagen.
Από την άλλη, το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ προειδοποίησε τους πολίτες του όταν ταξιδεύουν στην Αίγυπτο, καθώς οι αρχές έχουν επιβάλει "μέτρα ασφαλείας" στους

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης