Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Audi «κυκλοφορεί» σύντομα στους δρόμους το μοντέλο Α8 με αυτοματοποιημένη οδήγηση

tags :
Η Audi «κυκλοφορεί» σύντομα στους δρόμους το μοντέλο Α8 με αυτοματοποιημένη οδήγηση
Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά του A8 είναι ο "οδηγός κυκλοφοριακής συμφόρησης", ο οποίος μπορεί να ελέγξει απόλυτα την οδήγηση μέχρι 60 χιλιόμετρα ανά ώρα σε μία κεντρική οδό
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi βρίσκεται πολύ κοντά στο να φέρει την αυτοματοποιημένη οδήγηση στους δρόμους σύντομα, καθώς οι ανταγωνιστές της φαίνεται να μένουν πιο πίσω στην καινούργια αυτή τεχνολογία.
Στην έκθεση αυτοκινήτων της Φρανκφούρτης, η Audi παρουσίασε το A8 που μπορεί να κινηθεί αυτόνομα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, να αποφασίσει πότε να αλλάξει λωρίδες, χωρίς να απαιτείται από τους οδηγούς να παρακολουθούν το δρόμο - αν και πρέπει να είναι έτοιμοι να επέμβουν, όταν ακούγεται ένας προειδοποιητικός ήχος.
Σε μια κλίμακα όπου το μηδέν είναι ένα πλήρως χειροκίνητο αυτοκίνητο και το πέντε πλήρως αυτόνομο, το A8 είναι στο τρίτο επίπεδο, το οποίο την τοποθετεί μπροστά από το επίπεδο 2 που βρίσκονται η Tesla και η General Motors.
Προσπαθώντας να βγει από τη σκιά του dieselgate της Volkswagen, η Audi χρειαζόταν μία κίνηση που θα συζητιόταν.
"Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να δώσουμε ένα θετικό σημάδι για την πραγματική αυτοματοποιημένη οδήγηση", δήλωσε ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης Peter Mertens, αναφερόμενος στο διαφημιστικό σύνθημα της Audi που σημαίνει "πρόοδος μέσω της τεχνολογίας".
Αλλά με ειδική άδεια να απαιτείται σχεδόν παντού για να οδηγηθεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο και ερωτηματικά για το πόσο γρήγορα ο οδηγός πρέπει να επανακτήσει τον έλεγχο, ορισμένοι στους χώρους της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι σκεπτικοί αν η αγορά είναι έτοιμη.
"Ποιος θα δεχθεί να πληρώσει για κάτι που μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο σε εξαιρετικά περιορισμένες συνθήκες", ρώτησε ο Didier Leroy, πρόεδρος της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota.
"Το γεγονός ότι η Audi παρουσιάζει αυτό το γεγονός τώρα δεν σημαίνει ότι θα βιαστούμε τους επόμενους μήνες για να πούμε ότι είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό. Αυτή δεν είναι η λογική μας ", δήλωσε ο Peter Mertens κατά την παρουσίαση του αυτοκινήτου.
Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά του A8 είναι ο "οδηγός κυκλοφοριακής συμφόρησης", ο οποίος μπορεί να ελέγξει απόλυτα την οδήγηση μέχρι 60 χιλιόμετρα ανά ώρα σε μία κεντρική οδό με διαχωριστική νησίδα.
Η γερμανική εταιρεία αναμένει ότι οι πελάτες θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν όλες τις λειτουργίες της αυτοματοποιημένης οδήγησης του μοντέλου, το 2018 ή το 2019.
Ζητάει έγκριση σε κάθε χώρα, ξεκινώντας με τη Γερμανία, δήλωσε ένας εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.
Έτσι, η Audi ελπίζει να ξεπεράσει την Tesla, της οποίας η τεχνολογία Autopilot υπέστη σοβαρό πλήγμα όταν ένας οδηγός που το χρησιμοποίησε σκοτώθηκε σε σύγκρουση, ενώ η GM, η οποία διαθέτει το Super Cruise που το προσφέρει το φθινόπωρο του 2017, θα επιτρέψει την αυτοματοποιημένη οδήγηση στις εθνικές οδούς και τις κεντρικές λεωφόρους του αυτοκινητόδρομου δρόμους όπως οι διπλοί δρόμοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης