Τελευταία Νέα
old

ΣΕΒΕ: Να δοθεί εντολή στις αρχές για παραγραφή πέραν της πενταετίας των φορολογικών αξιώσεων του δημοσίου

ΣΕΒΕ: Να δοθεί εντολή στις αρχές για παραγραφή πέραν της πενταετίας των φορολογικών αξιώσεων του δημοσίου
Ο κ.Πιτσιλής δεσμεύτηκε να προωθήσει τα σχετικά αιτήματα του ΣΕΒΕ στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που έχει και την αρμοδιότητα για νομοθετικές πρωτοβουλίες
Να δοθεί το συντομότερο δυνατόν εντολή προς τις φορολογικές και τελωνειακές αρχές, για παραγραφή, πέραν της πενταετίας, των φορολογικών αξιώσεων του δημοσίου, ζήτησε η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) από τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργο Πιτσιλή, στη διάρκεια συνάντησης εργασίας, στη Θεσσαλονίκη.
Για το θέμα αυτό, που αποτέλεσε και το κεντρικό αντικείμενο της συνάντησης, ο κ. Πιτσιλής ενημέρωσε τη διοίκηση του ΣΕΒΕ ότι επίκειται σχετική οδηγία προς τις φορολογικές και τελωνειακές αρχές στο αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με ανακοίνωση του φορέα.
Στη διάρκεια της συνάντησης, η διοίκηση του ΣΕΒΕ ζήτησε ακόμη τη συστηματοποίηση και εντατικοποίηση των ελέγχων στο ενδοκοινοτικό εμπόριο -από φορολογικές, τελωνειακές και άλλες αρμόδιες κατά περίπτωση αρχές- με έμφαση στη διακίνηση ατυποποίητων οπωροκηπευτικών προϊόντων, τόσο στους συνοριακούς σταθμούς, των οποίων οι υποδομές και τα μέσα ελέγχου θα πρέπει να βελτιωθούν, όσο και στο εσωτερικό της χώρας.
Εισαγωγικά, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, δρ. Κυριάκος Λουφάκης, έθεσε στον διοικητή της ΑΑΔΕ το ζήτημα της υπερφορολόγησης, που αποτελεί το απόλυτο επιχειρηματικό αντικίνητρο και υπενθύμισε την πρόταση του ΣΕΒΕ για μια ειδική πολιτική στήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων, με κίνητρα κατεξοχήν ασφαλιστικά και φορολογικά, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης, αλλά και την αύξηση του ποσοστού των εξαγωγών επί του ΑΕΠ ώστε να φθάσει τον κοινοτικό μέσο όρο.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα αιτήματα του ΣΕΒΕ για:
α) κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για τις παραγωγικές και λοιπές τους δραστηριότητες,
β) μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβαρύνει το ενεργειακό κόστος για τις επιχειρήσεις,
γ) αναστολή του «πόθεν έσχες» για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για τρία έτη και δ) μείωση του ποσοστού προβεβαίωσης στο 25% για την άσκηση προσφυγής στα δικαστήρια για φορολογικές διαφορές και την ταχύτερη απονομή της φορολογικής δικαιοσύνης.
Ο κ.Πιτσιλής δεσμεύτηκε να προωθήσει τα σχετικά αιτήματα του ΣΕΒΕ στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που έχει και την αρμοδιότητα για νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Ως προς τα τελωνειακά θέματα που συζητήθηκαν, ο δρ Λουφάκης υπενθύμισε το πρόβλημα που προκύπτει, ιδίως για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, λόγω της κατάργησης της νυχτερινής βάρδιας στην Πύλη 16 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της απεργίας των τελωνειακών που ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης