Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Έχει σημειωθεί πρόοδος σε ορισμένους τομείς των διαπραγματεύσεων για το Brexit

Theresa May: Έχει σημειωθεί πρόοδος σε ορισμένους τομείς των διαπραγματεύσεων για το Brexit
O Καναδάς «σέβεται την ανάγκη» του Ηνωμένου Βασιλείου να καθορίσει το μέλλον του μετά το Brexit, δήλωσε ο καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau
Έχει σημειωθεί πρόοδος σε ορισμένους τομείς των διαπραγματεύσεων για το Brexit, δήλωσε σήμερα (18/9/2017) η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, από τον Καναδά, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Justin Trudeau.
Μιλώντας από κοινού με τον Trudeau σε συνέντευξη Τύπου, η May επεσήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ διεξάγονται σε ένα εποικοδομητικό και θετικό πνεύμα.
Παράλληλα, η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε πως πρέπει να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς εργάζονται για να μετατρέψουν τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου ΕΕ-Καναδά (CETA) σε βάση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας.
Η συνάντηση May-Trudeau πραγματοποιήθηκε πριν τεθεί σε ισχύ μια νέα εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά την Πέμπτη.
Από την πλευρά του, ο Trudeau δήλωσε ότι ο Καναδάς «σέβεται την ανάγκη» του Ηνωμένου Βασιλείου να καθορίσει το μέλλον του μετά το Brexit.
«Αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε ισχύ η CETA - καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επανειλημμένως δείξει την υποστήριξή του για αυτό το εμπορικό μέτρο - θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με τρόπο που να ωφελεί μια ομαλή μετάβαση που να διατηρεί την ουσία της CETA εφαρμόσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο με τρόπους που να σέβονται τις απαιτήσεις και τους κανόνες της ΕΕ», πρόσθεσε ο καναδός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης