Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την διαδοχική ασφάλιση - Επιταχύνεται η έκδοση συντάξεων

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την διαδοχική ασφάλιση - Επιταχύνεται η έκδοση συντάξεων
Η απουσία διευκρινίσεων για τις αλλαγές στο καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης, «εμπόδιζε» την έκδοση τόσο των κύριων όσο και των επικουρικών συντάξεων
Δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο η «πολυαναμενόμενη» εγκύκλιος, για τη διαδοχική ασφάλιση σε εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου που υπέγραψε ο ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος
Ως γνωστόν με διαδοχική ασφάλιση συνταξιοδοτείται το 60% των ασφαλισμένων.
Η απουσία διευκρινίσεων για τις αλλαγές στο καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης, «εμπόδιζε» την έκδοση τόσο των κύριων όσο και των επικουρικών συντάξεων.
Ήταν δώρο «άδωρον» η σύσταση 100 κλιμακίων ,με υπαλλήλους που θα «έτρεχαν» τη διαδικασία με κίνητρο το μπόνους των 250 ευρώ μηνιαίως, αφού δεν είχαν αντικείμενο δουλειάς.
Συγκεκριμένα με την εγκύκλιο:
- Παρέχονται οδηγίες για την ενιαία εξέταση αιτήσεων που περιέχουν διαδοχικό χρόνο ασφάλισης και υποβάλλονται μετά την 13/05/2016.
- Απλοποιείται η διαδικασία υπολογισμού και έκδοσης κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και εφάπαξ. Από την 01/01/2017 ο χρόνος ασφάλισης που είχε διανυθεί στον πρώην φορέα στον οποίο ο ασφαλισμένος είχε, με βάση την απασχόλησή του, υποχρέωση υπαγωγής, λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στον ΕΦΚΑ.
- Αίρονται στρεβλώσεις του παρελθόντος και επιταχύνεται η απονομή των παροχών, καθώς οι νέες διατάξεις εφαρμόζονται ενιαία στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης