Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η βόμβα του παγκόσμιου χρέους είναι μεγαλύτερη κατά 13 τρισ. δολάρια

Phoenix Capital: Η βόμβα του παγκόσμιου χρέους είναι μεγαλύτερη κατά 13 τρισ. δολάρια
Η αναλογία του χρέους προς το παγκόσμιο ΑΕΠ είναι πάνω από το 327%
Το χρέος σε παγκόσμιο επίπεδο είναι 13 τρισ. δολάρια περισσότερο από αυτό που υπολογιζόταν μέχρι σήμερα, όπως αποκαλύπτει στην καινούργια της ανάλυση η συμβουλευτική εταιρεία επενδύσεων Phoenix Capital, επικαλούμενη στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών.
Ο μόνος λόγος για τον οποίο το χρηματοπιστωτικό σύστημα συντηρήθηκε τόσο καλά από το 2008 έως σήμερα, είναι επειδή οι κεντρικές τράπεζες δημιούργησαν μία φούσκα στα ομόλογα, μέσω των πολιτικών ποσοτικής χαλάρωσης και ενός επταετούς κύκλου μηδενικών και αρνητικών επιτοκίων (ZIRP / NIRP), υποστηρίζει η αμερικανική εταιρεία στην έκθεση της.
Ως αποτέλεσμα, ολόκληρος ο κόσμος είναι πλέον υπερχρεωμένος από την έκδοση χρέους τρισ. δολαρίων.
Σήμερα, εάν εξετάσουμε την παγκόσμια οικονομία, θα δούμε ότι η αναλογία του χρέους προς το παγκόσμιο ΑΕΠ είναι πάνω από το 327%, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και στο παρακάτω διάγραμμα.


GPC91917.jpg
Η πραγματική κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη από αυτή.
Πως προκύπτει όμως αυτή η τεράστια απόκλιση στον υπολογισμό του παγκόσμιου χρέους, που πλέον ξεπερνάει τα 100 τρισ. δολάρια;
Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (ΤΔΔ) (η «Κεντρική Τράπεζα των Κεντρικών Τραπεζών»), μόλις δημοσίευσε μια έκθεση που αποκαλύπτει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο το χρηματοπιστωτικό σύστημα, έχει 13 τρισ. δολάρια περισσότερο χρέος, κρυμμένο μέσω παράνομων συμβολαίων παραγώγων.
Το παγκόσμιο χρέος μπορεί να υπολογίζεται λιγότερο κατά 13 τρισ. δολάρια, επειδή οι παραδοσιακές λογιστικές πρακτικές, αποκλείουν τα παράγωγα σε ξένο συνάλλαγμα που χρησιμοποιούνται για την αντιστάθμιση του διεθνούς εμπορίου και των ομολόγων σε ξένο νόμισμα, όπως αποκάλυψε η ΤΔΔ την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017.
Έτσι πλέον στο ήδη διογκωμένο παγκόσμιο χρέος καλό είναι να προσθέτετε ακόμα 13 τρισ. δολάρια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης