Τελευταία Νέα
Διεθνή

Thyssenkrupp - Tata Steel δημιουργούν τη 2η μεγαλύτερη χαλυβουργία στην Ευρώπη

Thyssenkrupp - Tata Steel δημιουργούν τη 2η μεγαλύτερη χαλυβουργία στην Ευρώπη
H νέα εταιρία, που θα ονομαστεί Thyssenkrupp Tata Steel, θα εδρεύει στο Άμστερνταμ
Σε προκαταρκτική συμφωνία για τη συγχώνευση των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων τους στον χάλυβα κατέληξαν η Thyssenkrupp και η ινδική ομοειδής της Tata Steel, μέσω κοινοπραξίας στην οποία θα συμμετέχουν με ποσοστό 50% έκαστη, δημιουργώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία στην Ευρώπη μετά την ArcelorMittal.
Σύμφωνα με το Reuters, η νέα εταιρία, που θα ονομαστεί Thyssenkrupp Tata Steel, θα εδρεύει στο Άμστερνταμ ή κοντά σε αυτό, ανέφερε η Thyssenkrupp σε ανακοίνωση μετά την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης (MoU) από τις δύο εταιρίες.
«Στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης κοινοπραξίας, προσφέρουμε στις ευρωπαϊκές δραστηριότητες χάλυβα της Thyssenkrupp και της Tata ένα μέλλον με διάρκεια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Thyssenkrupp Χάινριχ Χίζινγκερ.
«Αντιμετωπίζουμε τις διαρθρωτικές προκλήσεις της ευρωπαϊκής χαλυβουργίας και δημιουργούμε μια ισχυρή Νο2 εταιρία».
Το μνημόνιο προβλέπει συνέργειες 400-600 εκατ. ευρώ το χρόνο καθώς και την περικοπή έως 4.000 θέσεων εργασίας, ή περίπου 8% του εργατικού δυναμικού.
 Θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες της συναλλαγής καθώς και εις βάθος οικονομικός και νομικός έλεγχος πριν από την υπογραφή συμβολαίου για τη σύσταση κοινοπραξίας στις αρχές του 2018, σύμφωνα με την Thyssenkrupp.
Για την υπογραφή της συμφωνίας θα απαιτηθεί η έγκριση του εποπτικού συμβουλίου της Thyssenkrupp και του διοικητικού συμβουλίου της Tata Steel καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης