Τελευταία Νέα

Χ.Α: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα από τον κόσμο της Τεχνικης Ανάλυσης

tags :
Χ.Α: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα από τον κόσμο της Τεχνικης Ανάλυσης
TO EΡΩTHMA EINAI: Η Τεχνική Ανάλυση μπορεί να βοηθήσει κόντρα στα οικονομικά πραγματικά δεδομένα.. Ειδικά, όταν γίνεται χαμός και πανικός; Φυσικά και ΟΧΙ

Κανείς επενδυτής… ούτε μεγάλος, ούτε μικρός δεν δίνει σημασία σε ακίνητες στηρίξεις/αντιστάσεις στο διάγραμμα… όταν θέλει να πουλήσει για οποιοδήποτε λόγο. Το χρήμα και η κατεύθυνση του είναι αυτή που κινεί τις αγορές… Και όχι η Τεχνική Ανάλυση.

Ο επενδυτής που εφαρμόζει σωστή Τεχνική Ανάλυση δεν κάνει προβλέψεις με αυτήν. Προσπαθεί να μετρήσει τι κάνει η “αγορά” ανά πάσα δεδομένη στιγμή, για να την ακολουθήσει…

_____________________



!ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ@762,86: Spike μετά από ημέρες η αγορά στο 755. Η τάση δεν αλλάζει εύκολα παρόλα αυτά από την στιγμή που ο στόχος πιάστηκε εικάζουμε πως πάμε για μία αντίδραση. Το 770 είναι η κοντινότερη αντίσταση… Σκοπός σε πρώτη φάση κλείσιμο πάνω από το 762



!ΔΕΗ@2,0600: Στις 19 Ιουνίου έγινε η αποκοπή του ΑΔΜΗΕ με τον ΓΔ τότε να κλείνει στις 821 μονάδες και την ΔΕΗ να καταγράφει 175 χαμηλό. Ιδιαίτερο γράφημα.. Το 203 επίπεδο είναι στήριξη και 61% όλης της τελευταίας ανοδικής. Μία κατοχύρωση θα μπορούσε να μας φέρει στο 190 ή το 175… Το 216 κοντινή αντίσταση στην παρούσα με κύρια το 223. Το Stop στο short προς το παρόν στο 226… To 211 είναι το στοπ στο Intraday short σε ωριαίο κλείσιμο



!ALPHA BANK@1,7800Χάσμα  στο 187-189 γα την Αλφα, επίπεδο που είναι και κοντινή αντίσταση, με το 195 να έχει γίνει κύρια αντίσταση και επιθετική τάση. Το 168-171 είναι η ζώνη στήριξης που έχει ενδιαφέρον σε περίπτωση που πληρωθεί. Νωρίς ακόμα για κάποιο ημερήσιο μιας και περιμένουμε τις επόμενες συνεδριάσεις να δούμε την συνέχεια.



!ΔΤΡ@847,11: Το 900-915 επίπεδο είναι επιθετική αντίσταση  για τον κλάδο σε περίπτωση αντίδρασης. Συνεχίζει να είναι σε κατάσταση υπερπώλησης. Το στοπ στην παρούσα έχει κατέβει στις 985 μονάδες με πιθανότητες να κατέβει αισθητά χαμηλότερα…



!ΜΠΕΛΑ@13,8000: Τo 1412 σε κλείσιμο είναι το στοπ σε ημερήσιο στο ΜΠΕΛΑ. Συνεχίζει να παλεύει με το επίπεδο του 1360, πολύ σημαντικό μεσοπρόθεσμα…





____________

!ΦΦΓΚΡΠ@18,9500: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

freeforumstocks.blogspot.gr/2017/08/ftse.html#more



Η καθοδική διάσπαση της R2 και του εκμο 100 εβδ, έφερε την ορμητική καθοδική διαφυγή από το ανοδικό τρίγωνο αλλα και την ταυτόχρονη ενεργοποίηση του σχηματισμού της διπλής κορυφής, που επισημαίνεται στο γράφημα.Πολύ σημαντική επομένως εδώ, η γραμμή G  στα 19,60€Ο στόχος της διπλής κορυφής επιτεύχθηκε άμεσα και επόμενος είναι  η ζώνη συναλλαγών F [ 17,20-17,70]  επίπεδο υψηλής πιστότητας που λειτούργησε και ως στήριξη και ως αντίσταση  τα δύο τελευταία χρόνια.Οι ταλαντωτές ( Rsi 14 εβδ) πλησιάζουν την υπερπουλημένη ζώνη ( 35,9) γι αυτο δεν μπορεί να αποκλειστεί και συνέχεια της κίνησης, αρκετά χαμηλότερα στην V.

Κατά την άποψη του γράφοντος δύσκολα θα προσεγγιστεί αυτό το σημείο ,χωρίς να προηγηθεί αξιόλογη τεχνική αντίδραση ,που θα παραμείνει τέτοια εφ όσον δεν γίνει υπέρβαση της G στα 19,60 ευρώ.
____

!ΓΔ@762,86: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

Aπό τα υψηλά της 17/7 και τις 859,78 μον ο γενικός δείκτης έχει δημιουργήσει ένα πτωτικό διευρυνόμενο σχηματισμό (broadening discending wedge ) πλησιάζοντας την μεγάλη γραμμή τάσης Ρ και την Κ στις 757 μον που είχαμε συμπεριλάβει στο διάγραμμα της 10 ης Αυγούστου :



Προηγήθηκε φυσικά η καθοδική διάσπαση των Υ1= 809  Ζ= 800 και Υ2=788 με αποτέλεσμα της προσέγγισης του πλέγματος ισχυρών στηρίξεων που επισημαίνονται στο γράφημά μας με κίτρινο κύκλο.

Από αυτό το επίπεδο αναμένουμε τεχνική αντίδραση που θα επιβεβαιωθεί με κλείσιμο > 768 μον  και στόχους τους τρεις προαναφερθέντες  Υ2 -Ζ-Υ1.Πολύ σημαντικός και ο ρόλος του ακμο των 100 ημ ( 809,2) που έδωσε σήμα πώλησης στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η μη υπέρβαση οποιουδήποτε εκ των τριών στόχων θα επιφέρει καινούργια καθοδική δυναμική που θα επιβαρύνει ιδιαίτερα την διαγραμματική εικόνα ιδίως εάν διασπαστούν καθοδικά η γραμμή τάσης Ρ και η Κ με στόχο εκ νέου την κάτω γραμμή Α2 του σχηματισμού σε χαμηλότερα επίπεδα.

Να έχουμε πάντα υπ όψη μας  και την ύπαρξη του gap της 2ας Μαΐου [714- 718,11].

Μόνο η ΑΝΟΔΙΚΗ ΔΙΑΦΥΓΗ από τον σχηματισμό, θα αποτυπώσει την αποτροπή άσχημων εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα και την ελληνική οικονομία γενικότερα, καθώς ο στόχος είναι σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα και φυσικά πάνω από τα τοπικά υψηλά του Ιουλίου. 
_________

   πρέπει να ξαναπάρει ανοδικά το 1,83 για να πούμε ότι θα ανασάνει…ειδάλλως θα αρχίσει να φλερτάρει με τα 1,68 με 1,65€…





___________________







_____
  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.
  • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.
  • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.
  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά
    στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.
  • Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.
  • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.
ΒΑΣ.ΠΑΠ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης